VIDEO Sultanul Ibrahim Iskandar, încoronat rege al Malaeziei. Face acte de caritate în timp ce străbate țara cu un Harley-Davidson

VIDEO Sultanul Ibrahim Iskandar, încoronat rege al Malaeziei. Face acte de caritate în timp ce străbate țara cu un Harley-Davidson
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 iul 2024

Malaezia și-a încoronat regele, sultanul miliardar Ibrahim Iskandar, care s-a remarcat anterior prin deplasările sale cu o motocicletă Harley-Davidson în acțiuni caritabile, încoronare ce a avut loc într-o ceremonie somptuoasă pentru noua sa funcție considerată mai degrabă o povară în această țară cuprinsă de o criză politică, relatează AFP.

Ceremonia de încoronare a regelui Ibrahim Iskandar, în vârstă de 65 de ani, la Palatul Național din Kuala Lumpur, urmează jurământului său din ianuarie, prin care a devenit al 17-lea monarh al țării, arată Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
Miliardarul american Ken Griffin a cumpărat cel mai scump schelet de dinozaur din lume CITEȘTE ȘI Miliardarul american Ken Griffin a cumpărat cel mai scump schelet de dinozaur din lume
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

La eveniment au participat personalități precum prim-ministrul malaezian Anwar Ibrahim, sultanul Hassanal Bolkiah din statul vecin Brunei și regele din Bahrain, Hamad bin Isa Al Khalifa.

Îmbrăcat cu o haină tradițională împodobită cu fir de aur, regele Ibrahim s-a angajat să respecte Constituția, să „apăre religia islamului și să garanteze pacea în Malaezia”.

Malaezia este o monarhie constituțională în care la fiecare cinci ani șefii familiilor din cele nouă vechi regate îl aleg pe unul dintre ei să domnească.

Deși este mai mult onorific, rolul regelui a crescut în ultimii ani în contextul crizelor politice, el intervenind de trei ori pentru numirea unui prim-ministru.

Pe lângă validarea unor numiri politice importante, suveranul are dreptul să decidă grațieri și este liderul oficial al islamului în această țara predominant musulmană, precum și comandantul suprem al forțelor armate.

CONFIRMARE FOTO Cel mai mare lanț de restaurante fast-food din Finlanda a venit în România și începe extinderea CITEȘTE ȘI CONFIRMARE FOTO Cel mai mare lanț de restaurante fast-food din Finlanda a venit în România și începe extinderea

Cunoscut pentru sinceritatea sa, Ibrahim Iskandar s-a exprimat foarte critic față de politica și corupția din Malaezia.

Deși este foarte bogat – Bloomberg estimează averea sa și a familiei sale la cel puțin 5,7 miliarde de dolari -, el străbate în fiecare an provincia Johor pe o motocicletă Harley-Davidson, desfășurând acte de caritate pentru cei nevoiași.

Regele Ibrahim Iskandar deține de asemenea o participație în Forest City, un proiect chinez de dezvoltare în valoare de 100 de miliarde de dolari în aceeași provincie. Pasionat al rețelelor de socializare, el deține și vastă o colecție de mașini sport de lux și sport, precum și avioane private.

viewscnt
Afla mai multe despre
ibrahim iskandar
rege
malaezia