Veneția introduce noi restricții pentru turiști

Veneția introduce noi restricții pentru turiști
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 iun 2024

Noi reguli, prin care sunt interzise difuzoarele și se limitează dimensiunea grupurilor de turiști la 25 de persoane, au intrat în vigoare la Veneția, relatează bbc.com.

Măsurile au fost introduse pentru a se limita impactul turismului excesiv asupra orașului italian, spun oficialii, potrivit News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

Canalele din zona istorică a Veneției fac din acest oraș unul dintre cele mai vizitate locuri din Europa.

Evenimente
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania

Veneția a introdus o taxă de intrare zilnică de 5 euro la începutul acestui an, după ce inițial a interzis navelor de croazieră să acosteze în 2021.

Două femei, candidatele cu cele mai mari șanse să fie alese președinte ale Mexicului CITEȘTE ȘI Două femei, candidatele cu cele mai mari șanse să fie alese președinte ale Mexicului

Turismul excesiv este considerat ca fiind una dintre cele mai urgente probleme pentru Veneția, care are o populație de aproximativ 250.000 de oameni și a avut peste 13 milioane de vizitatori în 2019.

Numărul de vizitatori a scăzut de atunci, dar se așteaptă ca în anii următori să depășească nivelul de dinainte de pandemie.

Veneția a înregistrat un exod al localnicilor din cauza temerilor că turiștii ar putea copleși orașul istoric insular.

Modificările aduse regulilor privind turismul vin după ce experții Unesco au avertizat anul trecut că Veneția ar putea fi adăugată pe lista siturilor din patrimoniul mondial aflate în pericol, deoarece impactul schimbărilor climatice și turismul de masă amenință să provoace schimbări ireversibile.

viewscnt
Afla mai multe despre
venetia
turism