INVESTIM ÎN SPORT Clitemnestra Bugheanu Gâdea, NIRO Investment: O țară care are sport și sportivi de elită atrage mai multe investiții străine, stimulează turismul și creează locuri de muncă. Un sprijin mai eficient poate fi realizat prin PPP

INVESTIM ÎN SPORT Clitemnestra Bugheanu Gâdea, NIRO Investment: O țară care are sport și sportivi de elită atrage mai multe investiții străine, stimulează turismul și creează locuri de muncă. Un sprijin mai eficient poate fi realizat prin PPP
Andreea Guţu
Andreea Guţu
scris astăzi, 07:45

Profit.ro a lansat seria de articole ”INVESTIM ÎN SPORT”, aducând în centrul atenției eforturile făcute de diversele companii și branduri pentru a susține sportul românesc, într-un context în care statul nu găsește întotdeauna resursele de care este nevoie pentru a avea performanță în domeniu. În episodul de astăzi – NIRO Investment S.A..

NIRO Investment, grup românesc cu capital integral privat, are peste 20 de ani de experiență în domeniul investițiilor, dezvoltării și managementului activelor, și tot atâția ani în susținerea sportului românesc.

Urmărește-ne și pe Google News

Portofoliul de proiecte ale companiei totalizează o suprafață de 500.000 de metri pătrați construiti, cu o valoare de circa 400 milioane euro.

Evenimente
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
8 noiembrie - Maraton Black Friday
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
28 noiembrie - Profit Financial.forum

„Compania noastră, NIRO Investment Group, crede cu tărie că sportul te învață să ai principii etice, te învață să joci după reguli, te învață să știi ce înseamnă să câștigi, dar, mai ales, să pierzi, te învață ce este viața!

ANUNȚ Când poate fi deschis Cazinoul din Constanța, simbol în renovare după un deceniu de birocrație. Cum arată acum refăcut - FOTO CITEȘTE ȘI ANUNȚ Când poate fi deschis Cazinoul din Constanța, simbol în renovare după un deceniu de birocrație. Cum arată acum refăcut - FOTO

NIRO Investment Group susține performanța și sportul de 30 de ani, în mod tradițional. Avem sportul în ADN. Așa se face că am devenit un partener de nădejde al sportului românesc atât la nivel educațional, dar și competițional, având în permanență parteneriate de lungă durată cu federații sportive, cluburi și asociații, cu sportivi români de elită”, spune Clitemnestra Bugheanu Gâdea, președinte al Consiliului de Administrație NIRO Investment S.A..

INVESTIM ÎN SPORT Clitemnestra Bugheanu Gâdea, NIRO Investment: O țară care are sport și sportivi de elită atrage mai multe investiții străine, stimulează turismul și creează locuri de muncă. Un sprijin mai eficient poate fi realizat prin PPP

Încă de la început, investițiile companiei în sport au fost dedicate canotajului, jocului de popice, ciclismului și handbalului.

NIRO Investment S.A. a fost pentru mulți ani la rând partener al Federației Romane de Canotaj mulți ani la rând, în vremuri în care fondurile erau aproape inexistente, aportul companiei fiind extrem de necesar pentru evoluția sportivilor.

DECIZIE Un nou parc, de aproape 6 hectare, va fi amenajat în București CITEȘTE ȘI DECIZIE Un nou parc, de aproape 6 hectare, va fi amenajat în București

Din 2008, NIRO Investment S.A. a devenit și sponsor oficial al Comitetului Olimpic și Sportiv Român, sprijinind participarea echipei României la Jocurile Olimpice de la Beijing.

„Acel moment a fost o experiență deosebită pentru noi. După Olimpiada de la Beijing, compania a organizat un eveniment special pentru a premia sportivii români medaliați, ceea ce ne-a umplut sufletul de bucurie și satisfacție.

Apoi, de-a lungul anilor, NIRO Group a continuat să investească în sport, extinzându-și sprijinul către diverse discipline și niveluri de competiție. Astăzi, compania noastră este partener și sponsor oficial al Federației Române de Handbal, susținând activ toate echipele naționale de handbal. De asemenea, în calitate de sponsor (perioada 1997-2013) și partener oficial al Federației Române de Ciclism și Triatlon, NIRO Group sprijină anual „Turul Ciclist al României”.

INVESTIM ÎN SPORT Clitemnestra Bugheanu Gâdea, NIRO Investment: O țară care are sport și sportivi de elită atrage mai multe investiții străine, stimulează turismul și creează locuri de muncă. Un sprijin mai eficient poate fi realizat prin PPP

Pe lângă aceste parteneriate majore, prin clubul Dinamo si alte asociații de profil, NIRO Group a oferit și continuă să ofere sprijin și altor discipline sportive, inclusiv gimnasticii, canotajului, voleiului și rugby-ului”, mai spune aceasta.
De asemenea, compania a fost sponsor principal al Federației Române de Ciclism și Triatlon și partener oficial al delegației române la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

„Pentru aceste jocuri olimpice, NIRO a fost partenerul oficial al COSR și al echipei olimpice române, susținând toate activitățile sportive în vederea calificărilor și a participării echipelor la JO, toate concursurile echipelor olimpice, antrenamentele și stagiile de pregătire”, precizează Clitemnestra Bugheanu Gâdea.

INVESTIM ÎN SPORT Andrei Diaconescu, co-fondator One United Properties: România are potențialul de a deveni unul dintre liderii șahului european și mondial. Finanțările merg în general, din păcate, doar către sporturile populare CITEȘTE ȘI INVESTIM ÎN SPORT Andrei Diaconescu, co-fondator One United Properties: România are potențialul de a deveni unul dintre liderii șahului european și mondial. Finanțările merg în general, din păcate, doar către sporturile populare

De peste 25 de ani, NIRO Group este partenerul oficial al Federației Române de Handbal, iar din 2017 susține „Trofeul Carpați NIRO” la handbal, sprijinind acest turneu internațional de tradiție, care contribuie la pregătirea echipelor naționale și la promovarea handbalului românesc pe plan național și internațional.

„Să nu uităm o altă competiție de tradiție, „Supercupa României” la handbal, pe care de asemenea o susținem anual.  Așadar, NIRO Group a ales să susțină sportul tocmai datorită valorilor comune pe care le îmbrățișăm, precum excelența, performanța, fair-play-ul, tenacitatea și spiritul de echipă, toate acestea fiind criterii după care ne-am format și am evoluat chiar noi”, mai spune aceasta.

INVESTIM ÎN SPORT Valer Hancaș, Kaufland România: Ne propunem să extindem investițiile și către alte sporturi. Ca target, ne concentrăm în mod special pe generațiile Millennials și Gen Z CITEȘTE ȘI INVESTIM ÎN SPORT Valer Hancaș, Kaufland România: Ne propunem să extindem investițiile și către alte sporturi. Ca target, ne concentrăm în mod special pe generațiile Millennials și Gen Z

NIRO Group a alocat de-a lungul anilor resurse semnificative pentru susținerea sportului românesc, investițiile variind în funcție de obiectivele și proiectele specifice.

„Nu vrem să ne facem un titlu de glorie punând niște cifre reci și seci în prim plan. Important este cu totul și cu totul altceva: faptul că, în fiecare an, avem un angajament constant față de sport, că investițiile noastre cumulate în acest domeniu sunt dedicate atât dezvoltării infrastructurii sportive, dezvoltării și sprijinirii tinerelor talente, a sportivilor de performanta, organizării evenimentelor și competițiilor sportive locale și internaționale. Cu certitudine, acest demers îl vom continua și în viitor”, explică Clitemnestra Bugheanu Gâdea, adăugând că strategia de investiții în sport se bazează în primul rând pe tradiție, pe continuitate și pe dezvoltarea parteneriatelor pe termen lung, pe identificarea celor care rezonează cel mai bine cu valorile companiei.

INVESTIM ÎN SPORT Clitemnestra Bugheanu Gâdea, NIRO Investment: O țară care are sport și sportivi de elită atrage mai multe investiții străine, stimulează turismul și creează locuri de muncă. Un sprijin mai eficient poate fi realizat prin PPP

„Alegem sporturile care au o conexiune directă cu comunitățile în care ne desfășurăm activitatea și care au potențialul de a inspira tânăra generație. Investim în sporturi de echipă precum handbalul, care promovează spiritul de echipă și valorile olimpice, dar și în sporturi individuale, cum ar fi tenisul, gimnastica, modele de performanță și perseverență.

Privind spre viitor, suntem deschiși să explorăm investiții și în alte sporturi care se aliniază cu valorile companiei și care încurajează participarea publicului larg, având o contribuție pozitivă atât pentru societate în ansamblu, cât și pentru comunitățile respective”, completează ea.

INVESTIM ÎN SPORT Cristian Erbașu, proprietar Construcții Erbașu: Pe măsură ce economia românească va crește, sponsorizările vor crește, iar bugetele vor putea fi din ce în ce mai mari. Încă aceste bugete depind covârșitor de bugetul asigurat de stat pent CITEȘTE ȘI INVESTIM ÎN SPORT Cristian Erbașu, proprietar Construcții Erbașu: Pe măsură ce economia românească va crește, sponsorizările vor crește, iar bugetele vor putea fi din ce în ce mai mari. Încă aceste bugete depind covârșitor de bugetul asigurat de stat pent

În ceea ce privește randamentul investițiilor în sport, Clitemnestra Bugheanu Gâdea afirmă că acesta nu se măsoară în termeni financiari, ci prin prisma valorii și a impactului social generat.

Astfel că, prin sprijinirea sportului, NIRO și-a întărit imaginea de companie de succes, serioasă, cu principii etice solide și tot prin sport impulsionează ca activitatea economică privată să se desfășoare într-o societate și într-un mediu de afaceri în care competiția să fie etică, stimulantă, constructivă, onestă, în care toți participanții să respecte regulile.

„Pe de altă parte, în accepțiunea noastră, atunci când ai succes, când ai reușit pe deplin într-un domeniu de activitate, nu trebuie să uiți să reîntorci parte din beneficiile pe care le-ai obținut către comunitate și societate, fără de care nu ai fi putut avea acea performanță!

Investițiile noastre în sport ne-au oferit oportunitatea de a ne consolida poziția în sprijinirea comunităților și de a identifica valorile comune cu acestea - excelența, performanța, fair-play-ul, tenacitatea și spiritul de echipă.

În plus, sprijinim sportul pentru că noi credem că, prin sport, o societate este mai sănătoasă, mai performantă, mai tolerantă, mai solidară, ceea ce, pe termen lung, aduce beneficii pentru toți actorii ei, inclusiv pentru cei economici”, subliniază aceasta.

INVESTIM ÎN SPORT Clitemnestra Bugheanu Gâdea, NIRO Investment: O țară care are sport și sportivi de elită atrage mai multe investiții străine, stimulează turismul și creează locuri de muncă. Un sprijin mai eficient poate fi realizat prin PPP

Ea mai adaugă și că investițiile companiilor în sport sport joacă un rol important în dezvoltarea economică și socială a unei țări.

„O țară care are sport și sportivi de elită are, în primul rând, oameni sănătoși, atrage mai multe investiții străine, stimulează turismul prin organizarea de evenimente internaționale, creează locuri de muncă în diverse sectoare adiacente, de la infrastructură și transport, până la media și divertisment”, mai spune Clitemnestra Bugheanu Gâdea.

INVESTIM ÎN SPORT Sergiu Mircea, BT: În ultimii ani am direcționat către sport aproximativ un sfert din bugetele anuale de publicitate și sponsorizare. Investiția în sport, gestionată bine și cu obiective pe termen lung, are un ROI bun CITEȘTE ȘI INVESTIM ÎN SPORT Sergiu Mircea, BT: În ultimii ani am direcționat către sport aproximativ un sfert din bugetele anuale de publicitate și sponsorizare. Investiția în sport, gestionată bine și cu obiective pe termen lung, are un ROI bun

În plan social, continuă ea, companiile care sprijină sportul contribuie la promovarea unui stil de viață activ și sănătos, facilitează incluziunea socială și dezvoltarea comunităților prin crearea de oportunități pentru tinerii talentați.

„Impactul direct al acestor acțiuni constă în dezvoltarea comunităților, în creșterea nivelului de educație, de bunăstare, de coeziune socială, în timp ce impactul indirect se referă la o populație mai sănătoasă și mai productivă, la scăderea cheltuielilor în domeniul sănătății, al protecției sociale. Mai sunt multe alte beneficii pe care investițiile în sport le generează”, completează ea.

Aceasta consideră și că sportul românesc necesită un sprijin mai consistent, atât financiar, cât și prin politici publice care să stimuleze implicarea activă a sectorului privat.

„Un sprijin mai eficient poate fi realizat prin parteneriate public-private, prin facilități fiscale acordate sponsorilor sportului, așa cum se întâmplă în alte state, printr-o promovare constantă a sportului la nivel național și internațional.

Sportul poate fi promovat mai eficient prin campanii de conștientizare în rândul tinerilor, prin integrarea mai accentuată a sportului în programa educațională, printr-un program național de dezvoltare a bazelor de selecție pentru fiecare sport, prin dezvoltarea unor centre sportive de excelență, prin varii politici publice dedicate sportului. Important este ca întreaga societate să ia parte la un asemenea demers, ghidându-se după vechiul aforism „Mens sana in corpore sano!””, mai afirmă Clitemnestra Bugheanu Gâdea, președinte al Consiliului de Administrație NIRO Investment S.A..

viewscnt
Afla mai multe despre
clitemnestra bugheanu gâdea
niro investment group