O echipă de români a devenit campioană mondială la cea de-a XI-a ediție a Campionatului Mondial de Degustare, competiție ce a avut loc sâmbătă, în Franța, relatează La Revue de Vin de France.
În cadrul concursului, echipele - formate din patru degustători și un antrenor - au degustat în orb șase vinuri roșii și șase vinuri albe din întreaga lume. Pentru fiecare băutură în parte, echipele trebuiau să identifice soiul, țara de origine, regiunea, anul de recoltă și, dacă a fost posibil, producătorul, fiecare dintre criteriile identificate fiind punctate diferit - o performanță care îmbină viteza de reacție, concentrarea și spiritul de echipă.
Competiția, ajunsă la ediția XI, a fost organizată de cea mai importantă publicație de vinuri din Franța, La Revue de Vin de France. Concursul a avut loc la Château Sainte-Roseline din Provence, reunind pentru prima dată în istoria sa 5 continente și 33 de țări participante, arată Știrile Pro TV.
Echipa României a fost formată din somelierii Julia Scavo, Valentin Ceafalău, Horia Hasnaș, Cosmin Udrea, antrenorul echipei fiind pasionatul de vinuri Radu Rizescu.
Echipa României a reușit să obțină o revenire fără precedent la a doua probă a degustării, într-o finală uluitoare împotriva Olandei (108 puncte la 107). Danemarca a obținut 95 de puncta, Franța - 24 de puncte.