Coreea de Nord caută medicamente în străinătate pentru a-l ajuta pe Kim Jong Un să slăbească. Amator de alcool și un fumător înrăit

Coreea de Nord caută medicamente în străinătate pentru a-l ajuta pe Kim Jong Un să slăbească. Amator de alcool și un fumător înrăit
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 iul 2024

Serviciul Național de Informații (NIS), principala agenție de spionaj din Coreea de Sud, a declarat a o audiere în fața unei comisii a parlamentului că asistenții liderului nord-coreea Kim Jong Un încearcă să obțină medicamente noi din străinătate pentru a-l ajuta pe liderul din Nord cu problemele sale de sănătate, după ce a luat din nou în greutate, relatează SkyNews.

Liderul nord-coreean Kim Jong Un suferă de probleme de sănătate cauzate de obezitate, inclusiv hipertensiune arterială și diabet, a declarat agenția de spionaj din Coreea de Sud, arată news.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
ULTIMA ORĂ Germania, în pragul recesiunii CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Germania, în pragul recesiunii
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Kim, în vârstă de 40 de ani, este cunoscut ca fiind un amator de alcool și un fumător înrăit și provine dintr-o familt.ie cu o istorie de probleme cardiace. Atât tatăl său, Kim Jong Il, cât și bunicul său, Kim Il Sen, care au condus înaintea sa, au murit din cauza problemelor cardiace.

Kim, care a preluat puterea în 2011 după moartea tatălui său, are o înălțime de aproximativ 170 cm și cântărea anterior 140 kg, ceea ce îl plasează în categoria obezilor pe graficul indicelui de masă corporală (IMC).

Bucureștiul, invadat de țânțari cu West Nile. Boala nu are tratament și nici vaccin CITEȘTE ȘI Bucureștiul, invadat de țânțari cu West Nile. Boala nu are tratament și nici vaccin

În 2021, acesta a părut să fi slăbit considerabil, probabil ca urmare a schimbării dietei, însă imagini recente din mass-media de stat arată că s-a îngrășat din nou.

NIS a declarat că greutatea lui Kim a revenit din nou la aproximativ 140 kg, ceea ce înseamnă că acesta se află într-un grup cu risc ridicat pentru anumite boli, potrivit lui Lee Seong Kweun, unul dintre politicienii sud-coreeni prezenți la audierea cu ușile închise.

Oficialii serviciilor de informații sud-coreene au declarat că Kim a prezentat simptome de hipertensiune arterială și diabet încă de la vârsta de 30 de ani și că, probabil, va suferi în cele din urmă de boli de inimă, dacă nu își îmbunătățește starea de sănătate, a declarat Lee.

FOTO David Popovici, prima reacție după ce a devenit campion olimpic la natație: \ CITEȘTE ȘI FOTO David Popovici, prima reacție după ce a devenit campion olimpic la natație: "Dacă eu am putut, băiat obișnuit, absolut oricine poate. Vă rog, faceți-o și voi!" Câți bani îi dă România

Park Sunwon, un alt politician care a participat la ședința de informare a serviciilor de informații sud-coreene, a declarat că NIS crede că obezitatea lui Kim este legată de consumul de alcool, fumat și stres.

Coreea de Nord este una dintre cele mai secrete țări din lume și nu există practic nicio modalitate prin care cei din afară să cunoască starea de sănătate exactă a lui Kim. Sănătatea lui Kim este în centrul atenției în afara Coreei de Nord, deoarece acesta nu a decis oficial cine îi va succeda și cine va prelua controlul asupra arsenalului nuclear în creștere al țării. NIS consideră că fiica sa, care se pare că se numește Kim Ju Ae și are 10 ani, pare a fi preferata.

Dar NIS are un istoric inconstant în ceea ce privește prezicerea evoluțiilor din Nord – și a refuzat să excludă posibilitatea ca Kim Ju Ae să fie înlocuită de unul dintre frații săi, deoarece nu a fost desemnată oficial ca succesor al tatălui său. De la sfârșitul anului 2022, ea s-a alăturat tatălui său la o serie de evenimente publice de profil înalt. Mass-media de stat a numit-o „cel mai iubit” sau „respectat” copil al lui Kim Jong Un și a difuzat imagini și fotografii care arată creșterea poziției sale politice și apropierea de tatăl său. NIS a adăugat că cel puțin 60% din activitățile publice ale lui Kim Ju Ae au implicat participarea la evenimente militare împreună cu tatăl său.

Explozie într-o uzină BASF, acțiunile cad CITEȘTE ȘI Explozie într-o uzină BASF, acțiunile cad

Potrivit CNN, noi informații indică faptul că fiica liderului nord-coreean Kim Jong Un urmează în secret cursuri de succesiune pentru a fi pregătită să preia controlul asupra țării secrete.

Nu trebuie uitată însă nici Kim Yo Jong, sora mai mică a lui Kim Jong Un (ar avea 35 sau 37 de ani, potrivit diverselor surse), care este considerată de unii comentatori drept un posibil succesor. În octombrie 2014, ea ar fi preluat atribuțiile de stat ale fratelui său în timp ce acesta urma un tratament medical. În luna următoare, ea a fost numită prim-adjunct al directorului Departamentului de Propagandă și Agitație al partidului, iar din septembrie 2021 este membră a Comisiei pentru afaceri de stat a Coreei de Nord. A fost membru supleant al Biroului Politic al Partidului Muncitorilor din Coreea între 2017 și 2019 și din nou între 2020 și 2021.

Avertisment al auditorilor energetici și inginerilor de instalații: O modificare legislativă recentă obligă clădirile noi să se racordeze la rețelele de distribuție a energiei electrice CITEȘTE ȘI Avertisment al auditorilor energetici și inginerilor de instalații: O modificare legislativă recentă obligă clădirile noi să se racordeze la rețelele de distribuție a energiei electrice

Se spune că ea a fost forța motrice din spatele dezvoltării cultului personalității fratelui său, modelat după cel al bunicului lor, Kim Ir Sen. Thae Yong-ho, un transfug nord-coreean și fost diplomat, a declarat în 2017 că Kim Yo-jong organizează toate evenimentele publice majore din Coreea de Nord. Se spune că ea l-ar fi încurajat pe fratele său să prezinte o imagine de „om al poporului”, inclusiv prin prietenia sa cu starul de baschet Dennis Rodman.

În septembrie 2023, Kim Yo Jong l-a însoțit pe Kim Jong Un la summitul din Rusia cu Vladimir Putin. Ea a fost văzută cu Kim Jong Un în timp ce acesta semna într-o carte a vizitatorilor la Cosmodromul Vostocini.

viewscnt
Afla mai multe despre
coreea de nord
kin jong un