Centrul de afaceri The Bridge, dezvoltat de grupul Forte Partners în dreptul Pasajului Basarab din București, unde se vor muta, din toamnă, majoritatea angajaților BCR din Capitală, va găzdui cel mai mare restaurant din cadrul unei clădiri de birouri locale, Boutique Food Hall, în urma unei tranzacții intermediate de DTZ Echinox la începutul acestui an.
Restaurantul Boutique Food Hall, cu o suprafață de peste 1.000 de metri pătrați, va fi inaugurat în septembrie, odată cu finalizarea clădirii The Bridge. Clădirea are o suprafață închiriabilă de 57.000 mp, urmând ca în luna septembrie să fie finalizată prima etapă, reprezentând o suprafață închiriabilă de peste 36.000 mp.
Boutique Food Hall va reprezenta cea de-a treia locație sub brandul Boutique dezvoltată de antreprenorul Radu Stoica, având o suprafață de 7 ori mai mare decât Boutique du Pain, situată la parterul clădirii Excelsior Center, respectiv Boutique du Pain Junior, de la parterul imobilului AFI Park 2.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
„The Bridge este o clădire cu o arhitectură generoasă, având pe parter spații cu o înalțime de 6,5 metri, ceea ce ne-a permis să creăm un concept cu o varietate largă de atracții culinare, astfel încât fiecare client să poată găsi la Boutique Food Hall ceva pe gustul lui”, a spus Radu Stoica, acționar și general manager la Boutique du Pain.
Stoica a precizat că zona de cafenea va funcționa dimineața, la prânz va fi deschis tot Food Hall-ul, iar seara restaurantul-bar cu specific american.
„Desi deschis în totalitate, restaurantul concentrează publicul în mai multe puncte, dinamizând și articulând acest spațiu. Vizual, preia elemente retro și integrează elemente legate de istoricul zonei”, a arătat Vladimir Mîndru, arhitect la Yellow Office.
Boutique Food Hall va avea în jur de 50 de angajați, astfel încât la prânz să poată fi deservite 500 de persoane.
Cu tranzacții în sectorul HoReCa semnate și în alte proiecte moderne de birouri, precum AFI Park, Union International Centre, BVO sau Ștefan cel Mare Building, DTZ propune soluții variate și inovative pentru deservirea angajaților din centrele de afaceri, în condițiile în care mixul de servicii de la parterul clădirilor reprezintă un element cheie în atractivitatea unui proiect.
„Boutique Food Hall va fi cel mai mare restaurant deschis la parterul unei clădiri de birour. Va beneficia de prezența unui număr de aproximativ 5.000 de angajați în cadrul proiectului The Bridge (în cele doua faze), dar cu siguranță va reprezenta o atracție și pentru alte categorii de consumatori, angajați din alte proiecte învecinate și chiar studenți din campusul Regie, în special prin componenta de restaurant-bar American”, spune Bogdan Gubandru, Business Development Manager la DTZ Echinox, precizând că un alt punct forte al proiectului va fi terasa generoasă, cu deschidere către grădină cu vegetație luxuriantă.
Lucrările pentru finalizarea clădirii The Bridge se derulează conform graficului, antreprenorul general fiind compania Bog’Art. 50% din prima fază a proiectului este închiriată către BCR, clădirea fiind finanțată de către UniCredit Bank.
Parcul de afaceri The Bridge este ridicat pe Șoseaua Orhideelor 15C, pe terenul fostei fabrici de pâine Spicul, în două faze.
Beneficiind de accesul facil la stația de metrou Grozăvești și Gara de Nord, o conexiune rutieră rapidă cu zona centrala și de nord a Capitalei prin Pasajul Basarab, dar și de vecinătatea Universității Politehnică din București și a Campusurilor Universitare Grozăvești și Regie, zona va cunoaște o dezvoltare imobiliară semnificativă în următorii ani, peste 100.000 de metri pătrați de birouri fiind în prezent în construcție.