Guvernul nu va aplica Legea care majorează indemnizația de creștere a copilului dacă nu va găsi bani pentru aceasta la rectificarea bugetară din vară, Parlamentul fiind cel care avea obligația să identifice și sursa de finanțare, odată cu aprobarea noului sistem, a declarat premierul Dacian Cioloș.
"Dacă nu o să găsim finanțare, nu o s-o aplicăm", a spus Cioloș.
Legea prin care indemnizația de creștere a copilului va fi de 85% din veniturile părintelui și va fi acordată pentru o perioadă de doi ani, fără niciun plafon, a fost votată pe 30 martie de Parlament și a fost transmisă președintelui spre promulgare. Conform formei votate de Legislativ, legea ar urma să intre în vigoare de la 1 iulie 2016.
CITEȘTE ȘI RADET susține că este "iminentă" introducerea unei taxe de mediu pentru centralele de apartamentConcret, indemnizația este stabilită în cuantum de 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni din ultimii 2 ani și nu poate fi mai mică de 85% din cuantumul salariului minim brut pe țară garantat în plată. Totodată, plafonul maxim de 3.400 de lei a fost eliminat.
Ministrul Finanțelor, Anca Dragu, a declarat anterior că se așteaptă ca legea privind majorarea indemnizațiilor pentru creșterea copiilor să fie promulgată și că încearcă să găsească resurse financiare pentru aplicarea acesteia.