Secretarul general al Guvernului: Obiectivul României este să adere la OCDE în 2026

Secretarul general al Guvernului: Obiectivul României este să adere la OCDE în 2026
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 aug 2024

Obiectivul României este ca, în 2026, să adere la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), a declarat, sâmbătă, la Forumul orașelor mici din România, secretarul general al Guvernului, Mircea Abrudean.

El a subliniat că, după aderarea României la Uniunea Europeană și NATO, integrarea în OCDE este "cel mai important obiectiv de țară", iar, în momentul în care țara noastră va deveni membru al acestei organizații, "orașele mici vor putea beneficia direct de expertiza și know how-ul orașelor din alte state membre" și "vor putea prelua din metodele și soluțiile de servicii publice inovative", potrivit Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News

"Cel mai mare beneficiu al aderării la OCDE îl reprezintă investițiile străine directe. Orice investitor va avea garanția unei economii performante și a unei administrații la cele mai înalte standarde de eficiență. De investiții aveți cea mai mare nevoie, pentru că acestea aduc dezvoltare, locuri de muncă și bunăstare", a afirmat Abrudean.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Pe de altă parte, el consideră că despre subiectul aderării la OCDE "se vorbește prea puțin în România", deși este vorba despre "un club de elită al economiilor mondiale".

"Este vorba de 38 de state, cu cele mai puternice economii ale lumii, care, împreună, înseamnă peste 70% din comerțul și serviciile la nivel mondial și peste 90% din investițiile străine directe. (...) Ca să ne facem o idee despre ceea ce înseamnă credibilitatea și garanția standardelor OCDE pentru investitori, în anul 2022 România a deschis oficial procesul de aderare la acest for, în luna ianuarie. Totalul investițiilor străine directe în anul 2022 a fost de aproape 11 miliarde de euro, o cifră record, mai mare cu două miliarde de euro decât în anul 2008, an istoric de referință până la acel moment, pentru investițiile străine directe", a adăugat secretarul general al Guvernului.

viewscnt
Afla mai multe despre
mircea abrudean
ocde
sgg
guvern