Prețurile de consum din China au crescut peste așteptări

Prețurile de consum din China au crescut peste așteptări
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 aug 2024

Prețurile de consum din China au crescut cu 0,5% în iulie, peste așteptări, față de un an în urmă, stimulate de o creștere a prețurilor la carnea de porc, potrivit datelor Biroului Național de Statistică, citate de CNBC.

Analiștii chestionați de Reuters se așteptau la o ușoară creștere a indicelui prețurilor de consum, la 0,3% în iulie, în termeni anuali, față de 0,2% în iunie, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO Grup turc pregătește o investiție majoră în România CITEȘTE ȘI FOTO Grup turc pregătește o investiție majoră în România
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Creșterea cu 0,5% a IPC în iulie a fost cea mai mare de la o creștere de 0,7% în februarie, potrivit datelor oficiale accesate prin Wind Information.

Cea mai mare sărbătoare a anului din China, Anul Nou Lunar, a căzut în februarie anul acesta.

Prețurile cărnii de porc, un produs alimentar de bază consumat pe scară largă în China, au crescut cu 20,4% în luna iulie. Aceasta a fost cea mai mare creștere din decembrie 2022, potrivit Wind. Prețurile la carne de porc joacă un rol semnificativ în indicele prețurilor de consum din China, dar pot fi predispuse la fluctuații mari din cauza bolilor sau a altor factori care afectează producția.

IPC de bază, care exclude prețurile alimentelor și energiei, a crescut în iulie cu 0,4%, de la an la an. Indicele a scăzut de la 0,6% în iunie.

viewscnt
Afla mai multe despre
china
preturi