Din cauza faptului că au stat închise două luni și jumătate, mai mult de 5.000 de restaurante și baruri din totalul celor 45.000 existente la nivel național nu vor mai putea fi redeschise, apreciază Daniel Mischie, președintele Asociației Restaurantelor din România (HORA).
Din punct de vedere financiar, restaurantele, fiind închise, au pierdut încasări de 400 de milioane de euro pe lună, deci, din cauza pandemiei, au înregistrat pierderi de aproape 1 miliard de euro, a spus Mischie.
Un alt lucru important pe care îl pierd restaurantele din cauza crizei generate de Covid-19 sunt o parte dintre angajați. "Nu știm dacă vom reuși să păstrăm angajații pe care ne-am chinuit ani de zile să îi calificăm", a afirmat Mischie.
Un alt lucru pe care îl pierde industria sunt, efectiv, mii de restaurante și baruri care nu vor mai putea fi redeschise. "Sunt locațiile pe care nu le mai putem deschide și estimăm că la nivel național sunt mai mult de 5.000 de locații din industria restaurantelor care nu mai pot fi redeschise, din 45.000. Deci aproape 10% din locații, având în vedere că au fost închise, nu se vor mai putea redeschide", a precizat președintele HORA.