Ministrul Economiei: TVA-ul nu va crește. Dacă ne facem treaba la colectare, nu ar trebui să mai crească taxele

Ministrul Economiei: TVA-ul nu va crește. Dacă ne facem treaba la colectare, nu ar trebui să mai crească taxele
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 aug 2024

Ministrul Economiei, Ștefan Radu Oprea, a declarat că TVA nu va crește iar dacă ne facem treaba mai bine la Ministerul Finanțelor, privitor la colectare, nu ar trebui să mai crească taxele și impozitele în România. El a menționat că discuția despre impozitul pe proprietate va avea loc în cererea de plată nr 4 din PNRR, odată cu reforma fiscală.

”TVA-ul nu va crește, a fost în discuții și scenarii, și acesta, pentru că întotdeauna se fac foarte multe prognoze. Niciodată PSD nu a acceptat o creștere de TVA și nu cred că va accepta”, a declarat ministrul Economiei, la B1.

Urmărește-ne și pe Google News
De ce începe China un nou război comercial CITEȘTE ȘI De ce începe China un nou război comercial
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Despre o posibilă creștere de taxe și impozite, începând de anul viitor, Ștefan Radu Oprea a precizat că ”digitalizarea trebuie să aducă beneficii și aduce beneficii și vedem că deja se colectează mai mult”.

”Cred că, dacă ne facem treaba mai bine la Ministerul Finanțelor Publice, privitor la colectare, și creștem economia, nu ar trebui să mai crească taxe și impozite în România. Dacă ne uităm la statele din jurul nostru, la Ungaria, alte țări care au reușit să introducă digitalizarea și e-factura,vedem că ei deja sunt la un 36% - 38% colectare venituri la bugetul de stat, noi eram undeva la 27%, media europeană cred că este 42%. De aceea spun că implementarea digitalizării în sistemul de colectare trebuie să aducă rezultate”, a afirmat Oprea.

Ministrul Economiei a subliniat, despre impozitul pe proprietate, că ”social-democrații au spus întotdeauna că trebuie să fie o impozitare justă și corectă în societate”, arată News.ro.

”Vorbim despre echitate și justiție socială”, a completat ministrul, arătând că un raport al impozitării muncii și al capitalului spune că trebuie să fie 40-60. ”În România, 60% munca, 40% capitalul, în Europa este invers și atunci, probabil că dacă vrem să modernizăm statul român și toți spunem lucrul acesta, ar trebui să avem în vedere și această chestiune. E o discuție care va avea loc în societate și care va fi în cererea de plată nr 4, în momentul în care vom discuta despre reforma fiscală. Ea va avea loc și vom participa cu toții la ea, și guvern și antreprenori și sindicate. Va fi o discuție în societate”, a mai declarat ministrul Economiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
tva
ministrul economiei