Industria din Germania nu dă semne de redresare

Industria din Germania nu dă semne de redresare
Profit.ro
Profit.ro
scris joi, 13:17

Comenzile pentru bunuri „Made in Germany” au scăzut neașteptat în mai, fiind a cincea lună de declin consecutiv, ceea ce arată dificultățile cu care se confruntă cea mai mare economie europeană, transmit agențiile Bloomberg și DPA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Conform datelor publicate de Oficiul Federal de Statistică (Destatis), comenzile industriale au scăzut în mai cu 1,6% față de luna precedentă (când s-a înregistrat un declin de 0,6%), în timp ce analiștii estimau un avans de 0,5%, scrie Agerpres.

Excluzând comenzile mari, în luna mai comenzile primite au scăzut cu 2,2% față de aprilie. Pe segmentul „fabricarea altor mijloace de transport” s-a înregistrat un declin al comenzilor de 19,2%, iar în industria auto un recul de 2,9%.

Comisia Europeană impune taxe vamale provizorii la importurile de vehiculele electrice pe baterii din China CITEȘTE ȘI Comisia Europeană impune taxe vamale provizorii la importurile de vehiculele electrice pe baterii din China

În contrast, pe segmentul „fabricarea calculatoarelor și a produselor electronice și optice” comenzile au crescut cu 11,2% în mai, față de luna precedentă.

Comenzile externe au scăzut cu 2,8%, cele din afara zonei euro au înregistrat un declin de 4,6%, iar cele din zona euro de 0,1%. În schimb, comenzile interne au crescut cu 0,5% în mai, față de luna precedentă.

În ritm anual, comenzile pentru bunuri „Made in Germany” au scăzut cu 8,6% în mai, după un declin de 1,8% în aprilie.

„Alături de recenta deteriorare a așteptărilor companiilor din industrie, declinul continuu al comenzilor arată că evoluția slabă a industriei se va menține și în următoarele luni. Probabil comenzile se vor stabiliza după redresarea comerțului global, iar cererea pentru produse industriale își va reveni”, se arată într-un comunicat al Ministerului Economiei.

Scăderea semnificativă a activității industriale în Germania afectează întreaga economie, avertizează analiștii.

viewscnt
Afla mai multe despre
germania
industrie