Încrederea americanilor în economia SUA a consemnat în septembrie cea mai mare creștere din ultimii 17 ani

Încrederea americanilor în economia SUA a consemnat în septembrie cea mai mare creștere din ultimii 17 ani
scris 30 sep 2020

Încrederea americanilor în economia Statelor Unite a consemnat în septembrie cea mai mare creștere din ultimii 17 ani, pe fondul înbunătății condițiilor de pe piața muncii, dar se află încă sub nivelul anterior pandemiei de coronavirus, care s-a declanșat la începutul acestui an, transmite Reuters.

Avansul încrederii raportat marți de Conference Board a avut loc în pofida revenirii la creștere a cazurilor de coronavirus în unele regiuni ale țării și a scăderii sprijinului guvernului pentru companii și pentru șomeri, scrie News.ro

Urmărește-ne și pe Google News
CONFIRMARE România va beneficia de împrumuturi europene de 4,1 miliarde de euro în cadrul programului SURE CITEȘTE ȘI CONFIRMARE România va beneficia de împrumuturi europene de 4,1 miliarde de euro în cadrul programului SURE
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Consumatorii par să ignore și incertitudinile mai mari de dinaintea alegerilor prezidențiale din 3 noiembrie și semnele de încetinire a redresării economice.

”În timp ce datele de astăzi par să fie la prima vedere un rezultat fantastic, trebuie să rămânem precauți, având în vedere dovezile mixte din alte surse”, a declarat James Knightley, economist șef pe probleme internaționale la ING în New York.

Indicele privind încrederea consumatorilor calculat de Conference Board a urcat în septembrie cu 15,5 puncte, la 101,8 puncte, înregistrând cea mai mare cretere după aprilie 2003.

Economiștii intervievați de Reuters au anticipat că indicele va urca la 89,5 puncte. În februarie, indicele a fost de 132,6 puncte.

Creșterea indicelui calculat de Conference diferă de avansul modest al indicelui privind încrederea calculat de University of Michigan. Potrivit analiștilor, creșterea indicelui Conference Board a fost determinată de gospodăriile cu venituri mai mari, care au fost mai puțin afectate de șomaj în timpul pandemiei.

”Nivelul ridicat al încrederii reflectă reluarea activităților economice, dar și succesul politicilor de protecție față de impactul activităților pierdute. Nu este momentul să deschidem porțile. Scoate în evidență impactul mai mic al recesiunii”, a explicat Steve Blitz, economist șef la TS Lombard în New York.

Un raport separat publicat marți de Departamentul pentru Comerț a arătat că deficitul comerțului cu bunuri a crescut în august, importurile crescând pentru că firmele și-au refăcut stocurile epuizate la începutul pandemiei.

Acest lucru nu a modificat așteptările privind un avans record al PIB-ului în trimestrul al treilea, după ce producția economică s-a prăbușit în perioada aprilie-iunie, cel mai mult după 1947.

Deficitul comerțului cu bunuri a crescut în august cu 3,5%, la un nivel record de 82,9 miliarde de dolari. Importurile de bunuri au urcat cu 3,1%, la 201,3 miliarde de dolari, eclipsând creșterea de 2,8% a exporturilor de bunuri, la 118,3 miliarde de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
sua
economie