Germania: Creștere surprinzătoare a comenzilor noi în industrie

Germania: Creștere surprinzătoare a comenzilor noi în industrie
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 sep 2024

Comenzile primite de fabricile din Germania au înregistrat o creștere surprinzătoare în luna iulie, una dintre puținele vești bune primite pentru importantul sector manufacturier din cea mai mare economie europeană, transmite Reuters.

Potrivit datelor ajustate sezonier, comunicate joi de Oficiul federal de statistică (Destatis), comenzile noi în industrie au crescut cu 2,9%, în luna iulie comparativ cu luna iunie, o performanță mult mai bună decât declinul de 1,5% prognozat de către analiștii intervievați de Reuters. De asemenea, datele referitorare la evoluția comenzilor noi în industrie, în iunie, au fost și revizuite în sus, până la o creștere de 4,6%, comparativ cu avansul de 3,9% anunțat inițial.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO Patru fast-food-uri ”Socului Kebab” din București, închise temporar de ANPC. Au fost găsite muște și gândaci, ustensile și vase de bucătărie uzate, praf și grăsime în corpurile de gătit CITEȘTE ȘI FOTO Patru fast-food-uri ”Socului Kebab” din București, închise temporar de ANPC. Au fost găsite muște și gândaci, ustensile și vase de bucătărie uzate, praf și grăsime în corpurile de gătit
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Evoluția surprinzătoare din luna iulie se datorează, în principal, comenzilor pentru bunuri, precum trenuri, nave și avioane. Destatis a precizat că dacă ar fi exclusă această categorie de bunuri, comenzile noi în industrie ar fi mai mici cu 0,4%, în luna iulie față de iunie. Comenzile pentru bunuri mari au afișat o creștere de 86,5% de la o lună la alta, scrie Agerpres.

Sectorul industrial al primei economii europene trece printr-o perioadă dificilă. Unul dintre motive este cererea slabă venită de pe piețele externe, dar există și îngrijorări legate de pierderea competitivității în raport cu China. Producătorii chinezi concurează cu firmele germane, care se confruntă cu costuri mari la energie, dobânzi ridicate și criză de mână de lucru.

River Development își întărește echipa managerială CITEȘTE ȘI River Development își întărește echipa managerială

Cel mai recent semnal de alarmă a venit săptămâna aceasta, când constructorul auto Volkswagen AG a anunțat că analizează o măsură fără precedent de a închide unele uzine din Germania. Șefii de la Volkswagen au subliniat că sunt nevoiți să recurgă la aceste măsuri fără precedent în istoria companiei, pentru că vânzările au scăzut cu aproape 500.000 de unități.

Institutul pentru economie mondială de la Kiel a prognozat, recent, că Produsul Intern Brut al Germaniei se va contracta cu 0,1% în acest an, după o cădere de 0,3% în 2023. 

viewscnt
Afla mai multe despre
germania
industrie