Economia Chinei a încetinit sub așteptări

Economia Chinei a încetinit sub așteptări
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 iul 2024

Economia Chinei a crescut cu doar 4,7% în al doilea trimestru, arată datele oficiale, marcând un ritm de expansiune mai lent în comparație cu ultimele trei luni.

„În prima jumătate a anului, sub conducerea puternică a Comitetului Central al Partidului, cu tovarășul Xi Jinping în centru, toate regiunile și departamentele au aplicat cu conștiință deciziile și aranjamentele Comitetului Central al Partidului și ale Consiliului de Stat, au continuat să înregistreze progrese. (…)Economia națională este în general stabilă și înregistrează progrese, producția crește constant, cererea continuă să se redreseze, prețurile forței de muncă sunt în general stabile, veniturile rezidenților continuă să crească iar dezvoltarea de înaltă calitate face noi progrese”, arată comunicatul Statisticii din China.

Urmărește-ne și pe Google News
VIDEO&DOCUMENT Primele date anunțate după fuziunea cu un vot istoric a fintech-ului german NAGA cu CAPEX.com, fondat de Octavian Pătrașcu CITEȘTE ȘI VIDEO&DOCUMENT Primele date anunțate după fuziunea cu un vot istoric a fintech-ului german NAGA cu CAPEX.com, fondat de Octavian Pătrașcu
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Produsul intern brut, care crescuse cu 5,3% în primul trimestru față de anul precedent, urma să crească, potrivit sondajului Reuters, cu 5,1%, scrie Hotnews.ro.

A doua economie din lume s-a confruntat cu cererea slabă a consumatorilor și cu probleme în sectorul imobiliar, acestea necesitând mai multe intervenții din partea factorilor de decizie.

Producția industrială a crescut cu 5,3% în iunie, în timp ce vânzările cu amănuntul în aceeași lună au crescut cu doar 2%, lipsind așteptările cu o marjă largă.

Prețurile locuințelor noi în China au scăzut cu 4,5% față de anul trecut, cel mai rapid ritm de scădere din ultimii nouă ani, conform calculelor Reuters, în timp ce construcțiile noi și investițiile imobiliare au scăzut cu 23,7% și, respectiv, 10,1%, în China. prima jumătate a anului.

Comunicarea datelor a venit în momentul în care Comitetul Central al Partidului Comunist Chinez se reunește luni pentru patru zile, la finele cărora va fi stabilită direcția politicii economice. Ultimul eveniment de acest gen a avut loc în 2018.

Beijingul și-a stabilit o țintă de creștere economică pe tot anul de aproximativ 5%.

viewscnt
Afla mai multe despre
china
economie