Cifra de afaceri din industrie a crescut

 Cifra de afaceri din industrie a crescut
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 11:54

Cifra de afaceri din industrie, pe total (piața internă și piața externă), a crescut în termeni nominali, cu 4,8%, în primele opt luni, arată datele Institutului Național de Statistică (INS).

”Cifra de afaceri din industrie, a crescut în termeni nominali, în perioada 1.I-31.VIII.2024, comparativ cu perioada 1.I-31.VIII.2023, pe ansamblu, cu 4,8%, datorită creșterii industriei prelucrătoare (+5,5%). Industria extractivă a scăzut cu 11,3%”, arată datele INS.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO Photon Energy își extinde portofoliul de producător independent de energie din România la peste 50 MWp CITEȘTE ȘI FOTO Photon Energy își extinde portofoliul de producător independent de energie din România la peste 50 MWp

Pe marile grupe industriale, creșteri ale cifrei de afaceri s-au înregistrat în sectoarele: industria bunurilor de capital (+9,2%), industria bunurilor de folosință îndelungată (+5,3%), industria bunurilor de uz curent (+3,6%), industria energetică și industria bunurilor intermediare (+2%, fiecare), scrie News.ro.

August 2024 comparativ cu iulie 2024

Cifra de afaceri din industrie, a scăzut în termeni nominali, în luna august 2024, comparativ cu luna precedentă, pe total, cu 11,8%, ca urmare a scăderii înregistrate în industria prelucrătoare cu 12,3%. Industria extractivă a crescut cu 5,1%.

Pe marile grupe industriale, scăderi au înregistrat: industria bunurilor de capital (-18,7%), industria energetică (-9,5%), industria bunurilor intermediare (-9,1%), industria bunurilor de folosință îndelungată (-8,6%) și industria bunurilor de uz curent (-6,3%).

Fabrica din Botoșani ce produce pentru Chicco a semnat actele de închidere și concediere de angajați, operațiuni anunțate în primăvară CITEȘTE ȘI Fabrica din Botoșani ce produce pentru Chicco a semnat actele de închidere și concediere de angajați, operațiuni anunțate în primăvară

August 2024 comparativ cu august 2023

Cifra de afaceri din industrie, a crescut în termeni nominali, în luna august 2024, față de luna corespunzătoare din anul precedent, pe ansamblu, cu 4,2%, datorită creșterii înregistrate în industria extractivă (+6,5%) și în industria prelucrătoare (+4,2%).

Pe marile grupe industriale, creșteri au înregistrat: industria bunurilor de capital (+10,9%), industria bunurilor de folosință îndelungată (+6,5%), industria bunurilor de uz curent (+4,6%) și industria bunurilor intermediare (+1,2%).

Industria energetică a scăzut cu 8,1%.

viewscnt
Afla mai multe despre
industrie
ins