De peste 200 de ani ținta imigranților în căutarea unui loc de muncă, SUA este în continuare țara cea mai căutată de lucrătorii din întreaga lume. O treime dintre participanții la un sondaj spun că ar dori să muncească în America.
Într-o perioadă în care opinia publică americană își pune problema capacității limitate de absorbție a forței de muncă, iar președintele Donald Trump a câștigat susținere politică pe o platformă vizând combaterea imigrației ilegale, SUA continuă să fie privită drept cea mai importantă destinație pentru a obține un loc de muncă bine plătit.
În căutarea unei vieți mai bune, nu mai puțin de 57% dintre oameni ar fi gata să se muncă în străinătate. Aceasta este concluzia unui sondaj realizat de Boston Consulting Group pe un eșantion larg, de 366.000 de persoane active, din 197 de țări. Este un declin, pentru că în anul 2014 nu mai puțin de 64% dintre intervievați răspunseseră favorabil acestei întrebări.
CITEȘTE ȘI VIDEO La muncă! Inclusiv după 85 de ani...SUA păstrează poziția de top, fiind indicată de 34% dintre respondenți, țara de pe locul 2, Germania, adunând abia 26% din răspunsuri. Toate primele 10 poziții sunt ocupate de state puternic industrializate, cu prezențe în locurile de frunte în special pentru țări din Lumea Nouă, precum Canada (26% dintre respondenți) și Australia (24% dintre participanții la sondaj).
Remarcabil, China, a 2-a economie a lumii, lipsește dintr-un Top 10 în care singura țară asiatică este Japonia, unde ar munci 10% din intervievați.
Locuitorii din țările în curs de dezvoltare, cu salarii mici sau chiar niveluri ridicate ale sărăciei, ar fi cei mai dispuși să se mute pentru a munci în strănătate. Nu mai puțin de 90% dintre cetățenii Indiei și 70% din brazilieni ar lua calea imigrației.