Acțiunile celor „Șapte magnifici”scad brusc pe Wall Street

Acțiunile celor „Șapte magnifici”scad brusc pe Wall Street
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 iul 2024

Acțiunile marilor companii de tehnologie scad pe Wall Street, după date despre inflație mai slabe decât se așteptau analiștii.

Astfel, acțiuni tehnologice ale companiilor așa-numite „Șapte magnifici” – Microsoft, Apple, Nvidia, Alphabet-Googe, Amazon.com, Meta Platforms au scăderi cuprinse între 2,6 % -5,3%.

Urmărește-ne și pe Google News
Isărescu explică de ce nu a sterilizat lichiditatea: dacă ajungi să faci pierderi, e jumătate de pas până să ți se spună că ești bugetar! CITEȘTE ȘI Isărescu explică de ce nu a sterilizat lichiditatea: dacă ajungi să faci pierderi, e jumătate de pas până să ți se spună că ești bugetar!
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

 Și acțiunile Nasdaq .IXIC și FANG+ scad cu până la 2,5%, atingând minimele săptămânii.

S&P 500 tech este, de asemenea, în scădere cu peste 2%

Prețurile de consum din Statele Unite au scăzut în mod neașteptat în iunie, potrivit datelor publicate joi de Departamentul Muncii, ceea ce ar trebui să alimenteze așteptările privind o viitoare reducere a ratei dobânzii de către Rezerva Federală, transmite agenția Reuters.

Indicele prețurilor de consum (IPC) a scăzut cu 0,1% pe o lună în iunie, după ce a rămas stabil în mai.

Isărescu explică de ce nu a sterilizat lichiditatea: dacă ajungi să faci pierderi, e jumătate de pas până să ți se spună că ești bugetar! CITEȘTE ȘI Isărescu explică de ce nu a sterilizat lichiditatea: dacă ajungi să faci pierderi, e jumătate de pas până să ți se spună că ești bugetar!

Economiștii intervievați de Reuters se așteptau la o creștere de 0,1%.

Pe parcursul unui an, indicele IPC a crescut cu 3,0%, după 3,3% în mai, când economiștii se așteptau la o creștere de 3,1%.

Oferte de muncă deja lansate pentru elevii care nu au trecut Bacalaureatul: Peste 6.000 de locuri, foarte multe însă necalificate. Cele mai atrăgătoare joburi și salariile oferite CITEȘTE ȘI Oferte de muncă deja lansate pentru elevii care nu au trecut Bacalaureatul: Peste 6.000 de locuri, foarte multe însă necalificate. Cele mai atrăgătoare joburi și salariile oferite

Excluzând elementele volatile precum alimentele și energia, IPC de bază a crescut cu 0,1% în iunie, după 0,2% în mai și față de un consens de 0,2%.

Pe bază anuală, indicele de bază a crescut cu 3,3%, după 3,4% în mai.

După publicarea acestor date, randamentele obligațiunilor suverane americane au scăzut puternic.

Ritmul de vânzare a locuințelor accelerează în România. Iași devine cea mai mare piață regională după capitală CITEȘTE ȘI Ritmul de vânzare a locuințelor accelerează în România. Iași devine cea mai mare piață regională după capitală

La 12:35 GMT, randamentul titlurilor de trezorerie pe zece ani a scăzut cu 8,9 puncte de bază la 4,1907%, în timp ce randamentul titlurilor pe doi ani a scăzut cu 12 puncte de bază la 4,513%.

Piețele monetare consideră acum că o reducere a ratei Fed în septembrie este probabilă în proporție de 94%. La începutul săptămânii, investitorii acordau acestei reduceri o probabilitate de 70%.

Inflația persistentă a forțat Fed să amâne reducerea ratelor, însă indicii conform cărora dinamica prețurilor se normalizează încurajează investitorii.

viewscnt
Afla mai multe despre
sua
somaj