RTZ&Partners Cluj-Napoca, administratorul judiciar al Electro Mobile SRL Baia Mare, propune intrarea în faliment a companiei, după ce, foarte recent, Tribunalul Maramureș o hotărât deschiderea procedurii de insolvență a firmei prin intermediul căreia erau efectuate vânzările Quickmobile.ro, unul dintre cele mai importante magazine online de telefoane, tablete, gadgeturi și accesorii din România.
Instanța a admis o cerere a First Bank prin care a solicitat deschiderea procedurii de insolvență.
Cererea RTZ&Partners este motivată de faptul că Electro Mobile, potrivit directorului economic al companiei, nu desfășoară activitate comercială și nu deține bunuri în patrimoniu.
În septembrie 2018, Electro Distribution, compania de distribuție a Quickmobile.ro, a intrat direct în faliment, prin procedură simplificată, având datorii totale de peste 34,4 milioane lei.
Electro Mobile SRL a fost înființată în anul 2005 și a raportat afaceri de 16,1 milioane de lei la nivelul anului 2018, de la 64,4 milioane de lei în 2017. Pierderea companiei a scăzut de la 5,1 milioane de lei în 2017 la 3,5 milioane de lei la finele anului trecut.
Potrivit www.termene.ro, compania este controlată integral de Tudor Iulian Țiboc.
În prezent, vânzările Quickmobile.ro se derulează prin intermediul Euro Retail Tech SRL Baia Mare, companie deținută integral Adrian Ioan Silaghi, conform termene.ro.
CITEȘTE ȘI Surpriză: Banca Transilvania preia controlul Timesafe, dezvoltatorul aplicației de plăți PagoEl a intrat în acționariatul Euro Retail Tech în iulie 2018, prin participarea la o infuzie de capital de 10 lei. În acceași lună, Silaghi a devenit acționar unic, preluând toate titlurile deținute de Angela Țiboc, soția lui Tudor Iulian Țiboc.
Euro Retail Tech a raportat afaceri de 68,5 milioane de lei în 2018, de la circa 440.000 lei în anul precedent. Profitul net s-a triplat și a atins 1,2 milioane de lei în 2018.
Înființat în urmă de peste 10 ani, Quickmobile.ro este unul dintre cele mai importante magazine online de telefoane, tablete, gadgeturi și accesorii din România, fiind completat de o rețea de puncte de vânzare în cele mai mari centre comerciale din țară.
Odată cu extinderea business-ului pe plan internațional, Quickmobile a externalizat operațiunile de service (reparație/înlocuire) către service-urile autorizate de producători, semnând contract cu unul dintre cele mai mari centre de recepție specializat în service și retur din Europa, respectiv Service-Return.com.