Consumul de alcool în Sectorul 5 din București va fi descurajat cu un sistem video de 10 milioane lei. Furnizor - o firmă unde a fost acționar Bogdan Chirieac

Consumul de alcool în Sectorul 5 din București va fi descurajat cu un sistem video de 10 milioane lei. Furnizor - o firmă unde a fost acționar Bogdan Chirieac
scris 13 feb 2019

Centrul pentru Servicii de Radicomunicații (CSR) a câștigat licitația organizată de Primăria Sectorului 5 pentru furnizarea unui sistem video de supraveghere stradală a 217 zone, care va fi administrat de un dispecerat în cadrul Poliției Locale a Sectorului 5, în scopul creșterii siguranței sociale și prevenirii criminalității din sector.

Sectorul 5 include cartierele cele mai sărace din Capitală.

Urmărește-ne și pe Google News

Estimat la 12,14 milioane de lei, fără TVA, contractul a fost atribuit pentru 9,87 milioane de lei, fără TVA. Lucrările vor fi finalizate în termen de doi ani de la data atriburii, potrivit datelor din caietul de sarcini al procedurii de atribuire.

La licitație au depus oferte și Orange România, RA Rasirom și Felix Telecom.

Sistemul va include 373 de camere video care vor monitoriza în timp real 84 de parcuri, grădini și locuri de joacă, 54 de unități de învățământ, 18 unități de asistență socială, 11 piețe agroalimentare și piețe publice și 50 obiective cu densitate infracțiuni și criminogene.

"Camerele video vor fi amplasate pe clădiri (blocuri de locuințe sau diferite clădiri cu altă utilitate) și doar în mod excepțional pe stâlpii existenți. Timpul de stocare a imaginilor video va fi de 30 de zile”, se arată în caietul de sarcini al licitației.

Allianz-Țiriac rămâne câștigător în Cluj-Napoca CITEȘTE ȘI Allianz-Țiriac rămâne câștigător în Cluj-Napoca

Obiectivele sistemului de supraveghere acoperă o serie de necesități identificate atât de autoritățile locale responsabile, cât și sesizate de cetățenii Sectorului 5, cum ar fi rezolvarea problemelor de mediu prin supravegherea permanentă a zonelor unde sunt depozitate ilegal deșeuri și gunoaie, identificarea persoanelor care vandalizează bunurile de interes public și privat, descurajarea și combaterea consumului, în spațiul public, de alcool și substanțe interzise, prevenirea faptelor de furt și tâlhărie, precum și investigarea legală a evenimentelor care se desfășoară pe raza Sectorului 5 și furnizarea de probe juridice, necesare pentru instrumentarea în justiție a cazurilor de infracțiune (asigurarea de probe juridice), se arată în documentația proiectului.

Soluția de supraveghere video va avea funcții avansate de analiză, precum recunoaștere facială, numărare persoane, identificare obiecte abandonate și mascare zone.

Recent, Centrul pentru Servicii de Radicomunicații și-a adjudecat licitația organizată de Primăria Sectorului 5 pentru furnizarea unui sistem IT de monitorizare, prin dispozitive speciale cu senzor GPS, a elevilor în cazul cărora părinții vor să știe exact unde sunt în drumul spre școală sau la terminarea cursurilor. Sistemul va permite monitorizarea a minimum 10.000 de dispozitive cu senzor GPS (smartwatch, smartphone, tabletă ș.a).

Contractul a fost semnat pentru 740.800 lei, fără TVA.

Sistemul va fi în dotarea Poliției Locale a Sectorului 5 și va monitoriza copiii care urmează cursurile școlilor publice din această zonă a Capitalei.

EXCLUSIV Tokinomo, un startup local care a dezvoltat o soluție de promovare a produselor în magazin, atrage o finanțare de șase cifre în euro de la un fond din SUA și mai mulți investitori români CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Tokinomo, un startup local care a dezvoltat o soluție de promovare a produselor în magazin, atrage o finanțare de șase cifre în euro de la un fond din SUA și mai mulți investitori români

Cine este Centrul pentru Servicii de Radiocomunicații

Înființat în 1994, CSR are peste 70 de salariați și desfășoară activități de telecomunicații prin rețele fără cablu (exclusiv prin satelit), potrivit datelor Ministerului Finanțelor.

De asemenea, firma este distribuitor autorizat în România al echipamentelor de radiocomunicații produse de grupul american Motorola.

La nivelul anului 2017, conform celor mai recente date disponibile, afacerile companiei au însumat 19,02 milioane de lei, de la 40,66 milioane de lei în 2016, iar profitul net a scăzut la 86.621 lei, de la 767.981 lei în anul precedent.

La începutul anilor 2000, potrivit datelor din Monitorul Oficial, societatea îi avea ca acționari pe Călin Radu și Bogdan Chirieac, atunci redactor șef adjunct la Adevărul și ulterior editorialist la Gândul, până în noiembrie 2007, în prezent analist politic la postul Romania TV și proprietar al publicației online DCNews.

Fostul director juridic al Vodafone România a preluat aceeași poziție la Telekom Romania CITEȘTE ȘI Fostul director juridic al Vodafone România a preluat aceeași poziție la Telekom Romania

El a demisionat de la Gândul după ce presa a relatat că CSR a câștigat numeroase contracte cu instituții ale statului, cum ar fi Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS).

În toamna anului 2006, Călin Radu a cedat acțiunile deținute la CSR, un pachet reprezentând 66% din capitalul social.

În august 2008, toate acțiunile au fost cesionate către Swiss Technlogy Financing AG Elveția.

La finele lunii iulie 2013, Călin Radu a reintrat în acționariatul CSR prin preluarea tuturor acțiunilor societății de la Swiss Technlogy Financing.

Potrivit datelor www.e-licitatie.ro (SEAP), CSR a câștigat în ultimii 10 ani contracte cu Serviciul Telecomunicații Speciale (STS), Ministerul Apărării Naționale, ROMATSA, Compania Națională a Huilei, Complexul Energetic Oltenia, Ministerul Finanțelor Publice sau Compania Națională de Radiocomunicații Navale Radionav.

Un contract important câștigat de CSR a fost cu STS, în sumă de 8,48 milioane de lei, fără TVA, atribuit în decembrie 2016 prin negociere fără anunț de participare. Contractul prevede furnizarea de ecchipamente pentru dezvoltarea subsitemului TETRA-STS, conform SEAP.

De asemenea, în februarie 2018, Autoritatea pentru Administrarea Sistemului Național Antigrindină și de Creștere a Precipitațiilor a atribuit CSR, în urma unei licitații deschise, un contract de 6,77 milioane de lei, fără TVA, conform www.termene.ro.

În prezent, CSR este controlată de Călin Radu, cu o participație de 90%, conform www.termene.ro, restul titlurilor fiind proprietatea a trei angajați ai CSR, în urma cesiunii de către Radu a unor pachete minoritare de acțiuni la începutul acestui an.

viewscnt
Afla mai multe despre
csr
alcool
primaria sector 5
sistem video
orange
centrul pentru servicii de radiocomunicatii