Comisia Europeană atenționează România și îi cere să își elaboreze planul de amenajare a spațiului maritim

Comisia Europeană atenționează România și îi cere să își elaboreze planul de amenajare a spațiului maritim
scris 2 dec 2021

Comisia Europeană a cerut României, Greciei, Croației, Italiei și Ciprului să asigure punerea în aplicare corectă a Directivei (UE) 2014/89 de stabilire a unui cadru pentru amenajarea spațiului maritim. Directiva stabilește o abordare comună pentru ca țările UE să își planifice zonele maritime.

“Planificarea spațiului maritim urmărește să organizeze activitățile umane în zonele marine astfel încât să îndeplinească diverse obiective ecologice, economice și sociale. Printre acestea se numără dezvoltarea unei economii albastre durabile, utilizarea durabilă a resurselor marine și conservarea ecosistemelor marine sănătoase și a biodiversității. Punerea în aplicare corectă a directivei este esențială pentru atingerea acestor obiective ca parte a ofertei ecologice europene”, arată Comisia.

Urmărește-ne și pe Google News

Directiva prevedea ca statele de coastă să elaboreze planuri de amenajare a spațiului maritim până cel târziu la 31 martie 2021 și să transmită copii ale planurilor Comisiei și celorlalte state membre în cauză în termen de trei luni de la publicarea acestora.

O singură ofertă pentru viitorul sistem IT al Oficiului pentru Spălarea Banilor destinat \ CITEȘTE ȘI O singură ofertă pentru viitorul sistem IT al Oficiului pentru Spălarea Banilor destinat "consolidării capacității instituției în prevenirea și combaterea spălării banilor și finanțării terorismului"

Grecia, Croația, Italia, Cipru și România nu și-au stabilit planurile de amenajare a spațiului maritim, iar Comisia nu a primit nicio indicație cu privire la un calendar și un proces realist care să conducă la adoptarea planurilor de amenajare a spațiului maritim înainte de sfârșitul anului 2021, potrivit Executivului UE.

Prin urmare, Comisia a decis, joi, să trimită scrisori de punere în întârziere celor cinci țări, care au la dispoziție două luni pentru a răspunde și a remedia deficiențele semnalate de Comisie.

În absența unui răspuns satisfăcător, Comisia poate decide să emită un aviz motivat, reprezentând următoarea etapă în cadrul procedurii de constatare a neîndeplinirii obligațiilor de către statele membre.

viewscnt
Afla mai multe despre
comisia europeana
amenajarea spatiului maritim
scrisoare punere in intarziere
infringement