Ciocolata se scumpește cu 5-7%, ca urmare a creșterii prețurilor la boabele de cacao, principala materie primă, potrivit declarațiilor șefilor Heidi România și Mondelez România.
”Heidi va opera o majorare de aproximativ 7% până la finele anului. Principalul motiv este creșterea prețurilor pentru boabele de cacao”, a declarat Franco del Fabbro, directorul general al Heidi Chocolate.
Peste 90% din boabele de cacao folosite de Heidi sunt importate din Coasta de Fildeș, diferența fiind acoperită din importurile din Ecuador.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Și șeful Mondelez România, Ivailo Naidenov, a arătat că a trebuit să crească prețurile la ciocolată din cauza scumpirii boabelor de cafea. Mondelez are în portofoliu branduri precum Milka, Poiana, Africana.
”Prețurile ciocolatei depind de cele la materie primă. Consumul de cacao crește, iar producția scade. În ultimii ani, prețul la cacao a crescut cu peste 70%, iar orice creștere a materiei prime se reflectă în preț, dar ținând cont că oamenii trebuie să și-l permită. Am o operat o majorare de 5-6%”, a declarat Naidenov.
Mondelez International a decis să se implice în producția de cacao și investește în susținerea producătorilor din Ghana.
Șeful Heidi spune că piața locală a ciocolatei a avut o evoluție bună în 2014, cu creșteri mai mari pe segmentul valoric. În 2015, estimările indică o scădere cu aproximativ 7% ca valoare, în principal din cauza vânzărilor mai mici din timpul verii, pe fondul temperaturilor ridicate.