Cei doi vicepreședinți ai ANCOM vor să renunțe la litigiile cu instituția și să returneze salariile compensatorii

Cei doi vicepreședinți ai ANCOM vor să renunțe la litigiile cu instituția și să returneze salariile compensatorii
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 19 oct 2017

Eduard Lovin și Bogdan Iana, recent numiți vicepreședinți ai autorității de reglementare în comunicații (ANCOM), vor să renunțe la litigiile pe care le au cu instituția și să returneze salariile primite în urma concedirii. Dacă cei ar renunța unilateral la acțiunea în instanță, consecința juridică ar fi imposibilitatea returnării sumelor încasate către instituție.

Anterior numirii ca vicepreședinți, Lovin și Iana au condus Direcțiile Reglementare și Administrare Spectru Radio din cadrul ANCOM, funcții pe care le-au pierdut după ce actualul președinte al Autorității, Adrian Diță, a decis să modifice organigrama instituției, la trei săptămâni de la numirea în post, respectiv la începutul lunii iunie.

Urmărește-ne și pe Google News

“Atât eu, cât și Bogdan Iana dorim să renunțăm la litigiile pe care le avem cu ANCOM. Noi vrem să renunțăm la solicitările noastre și să returnăm ANCOM banii primiți sub formă de salarii compensatorii. Prin renunțarea la litigii și returnarea banilor, consecința legală directă este reactivarea unor contracte individuale de muncă pe poziții manageriale echivalente, suspendate pe perioada mandatelor de vicepreședinți. Avocații vor trimite aceste propuneri atât la președintele ANCOM, cât și către instanță, la prima înfățișare din cadrul celor două dosare”, a declarat Eduard Lovin pentru Profit.ro.

Indicele Robor la 3 luni se menține la 1,84%. Robor la 6 luni, utilizat la calculul dobânzilor pentru credite ipotecare, ajunge la 2,01% CITEȘTE ȘI Indicele Robor la 3 luni se menține la 1,84%. Robor la 6 luni, utilizat la calculul dobânzilor pentru credite ipotecare, ajunge la 2,01%

Contract de Profit.ro, Cătălin Mitrescu, fost director IT al ANCOM, a afirmat că este dispus să se reîntoarcă pe funcția deținută anterior în instituție și să returneze diferența dintre suma pe care trebuie s-o primescă de la Autoritate, respectiv drepturile salariile neîncasate de la momentul concedierii și până la momentul reinstalării pe post, și suma primită drept compensație în urma decizie de concediere.

"Totul trebuie să se realizeze pe cale legală, dar nu cred că ANCOM dorește acest lucru. Spre exemplu, ANCOM a trimis la instanță un dosar care 400 de pagini, pe care trebuie să le studiez împreună cu avocatul", a mai spus Mitrescu.

Din 1997 și până în prezent, Iana și-a desfășurat activitatea în sectorul comunicațiilor, lucrând pentru instituții publice cu atribuții în gestionarea spectrului de frecvențe radioelectrice precum Inspectoratul General al Radiocomunicațiilor și ANCOM, unde a ocupat funcția de director executiv la Direcția Executivă Administrare Spectru Radio și Numerotație.

Două comisii parlamentare cer șefului ANCOM să demisioneze. Autoritatea va plăti salarii compensatorii de 1,5 milioane lei către 5 angajați concediați CITEȘTE ȘI Două comisii parlamentare cer șefului ANCOM să demisioneze. Autoritatea va plăti salarii compensatorii de 1,5 milioane lei către 5 angajați concediați

Lovin este absolvent al Facultății de Electronică și Telecomunicații din cadrul Universității Politehnica București și are o experiență de 18 de ani în sectorul comunicațiilor electronice din România.

El a lucrat în Agenția pentru Serviciile Societății Informaționale (ASSI), ocupând funcția de director, în cadrul Inspectoratului General pentru Comunicații și Tehnologia Informației și în ANCOM, unde a fost director executiv al Direcției Executive Reglementare.

Actualul președinte al ANCOM, Adrian Diță, a fost numit de Parlament la șefia instituției în data de 11 mai, înlocuindu-l pe Cătălin Marinescu.

La începutul lunii iunie, el a semnat o decizie prin care fost modificată semnificativ organigrama instituției, arbitrul unei piețe de 4 miliarde de euro.

Telekom Romania și Alior Bank au lansat Telekom Banking. Operațiunea - anunțată de Profit.ro din primăvara acestui an ca fiind pregătită CITEȘTE ȘI Telekom Romania și Alior Bank au lansat Telekom Banking. Operațiunea - anunțată de Profit.ro din primăvara acestui an ca fiind pregătită

Conform documentului consultat de Profit.ro, președintele instituției a desființat, transferat și înființat aproape 50 de direcții, departamente, servicii și birouri ale Autorității.

În nota de fundamentare se afirmă că structura organizatorică a ANCOM prezintă anumite deficiențe, cum ar fi "fragmentarea și granularitatea excesivă a organizării", care generau deficiențe de comunicare și productivitate redusă. Mai mult, împiedica formarea unei culturi organizaționale adecvate, a unei funcționalități și conduceri bazate pe obiective fundamentale partajate și binecunoscute.

Prin această decizie, ANCOM a plătit foștilor angajați salarii compensatorii în sumă totală de 1,5 milioane de lei, conform contractului colectiv de muncă.

Rețeaua de fibră optică a Capitalei va depăși 1.800 kilometri în 2020, după investiții de peste 30 milioane de euro CITEȘTE ȘI Rețeaua de fibră optică a Capitalei va depăși 1.800 kilometri în 2020, după investiții de peste 30 milioane de euro

Alături de Iana și Lovin, au fost trecuți pe linie moartă și Cătălin Mitrescu, fost șef al Direcției IT, și Cristin Popa, fost director al Direcției Monitorizare și Control, în prezent consilier în cadrul ANCOM, precum și Ovidiu Tabără, fost șef Departament Achiziții, și Gabriel Necula, anterior șef al Biroului Parc Auto și Gestiune Documente.

Mitrescu​, Necula și Tabară au contestat în instanță deciziile de concediere.

Bugetul anual al ANCOM pe acest an se ridică la 358,683 milioane de lei. La finalul anului 2016, potrivit raportului anual, autoritatea avea un total de 609 angajați din care 555 angajați cu studii superioare, venitul mediu net, incluzând diferitele sporuri, fiind de 7.217 lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
ancom
litigii
vicepresedinti