Pijamaua inteligentă poate deveni un accesoriu esențial pentru cei care suferă de insomnii

Pijamaua inteligentă poate deveni un accesoriu esențial pentru cei care suferă de insomnii
scris 16 apr 2019

Pentru 200 de dolari, problemele de somn ar putea deveni istorie cu ajutorul unei pijamale inteligente care înglobează tehnologii în premieră.

Oamenii de știință americani au creat o pijama inteligentă care culege mult mai multe informații decât orice alt dispozitiv din industria somnului până acum. Mai mult, aceasta oferă confortul unei pijamale obișnuite și se poate spăla, la fel ca o pijama obișnuită.

Urmărește-ne și pe Google News

La baza produsului stă un proces numit depunere reactivă de vapori, care facilitează sintetizarea unui polimer și depunerea acestuia în formă de vapori direct în țesătură, în scopul formării componentelor electronice și a senzorilor integrați.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Creată de Universitatea din Massachusetts, “Phyjama” dispune de 5 straturi textile care integrează senzori. Cele 5 straturi comunică între ele prin intermediul unor fire de nailon placate cu argint și acoperite de bumbac.

Organizația Mondială a Sănătății, încrezătoare în noul vaccin pentru Ebola CITEȘTE ȘI Organizația Mondială a Sănătății, încrezătoare în noul vaccin pentru Ebola

Firele care vin din straturile textile se unesc într-un circuit de mici dimensiuni, găzduit de un buton. În același buton este integrat și un transmițător Bluetooth care realizează transmiterea wireless a datelor.

Pijamaua include două tipuri de senzori cu autoreglare care detectează "mișcările balistice" ale corpului și schimbările de presiune. Patru dintre straturile textile sunt piezoelectrice și detectează nivelurile constante de presiune, precum cel rezultat în urma întinderii corpului în pat.

Aceste straturi sunt plasate în diverse locuri ale pijamalei pentru a se putea determinat calitatea somnului.

Informațiile despre frecvența cardiacă sunt obținute cu ajutorul unui plasture triboelectric, care poate detecta modificările rapide de presiune, cum este cazul pompării fizice a inimii. Este pentru prima oară când o astfel de tehnologie este folosită pentru monitorizarea inimii, motiv pentru care a fost și brevetată cu această ocazie.

“Phyjama” a fost testată cu ajutorul unei echipe de voluntari, iar acuratețea informațiilor obținute de senzori a fost verificată independent.

Cercetătorii estimează că pijamaua poate ajunge pe piață în următorii doi ani la un preț cuprins între 100 și 200 de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
pijama
somn
insomnie
iot