Mikkeller, pubul bacovian din inima Bucureștiului

Mikkeller, pubul bacovian din inima Bucureștiului
scris 17 oct 2019

Mikkeller Bar, sau Mikkeller Bucharest, cum se cheamă oficial, ca să sublinieze apartenența la un concept global, și-a construit un brand distinctiv pe piața localurilor bucureștene. Chiar dacă, aparent cel puțin, pe niște atribute contraintuitive: ambianța austeră, întunecată, meniu scurt și simplu, mâncare nesănătoasă. Occidental septentrional, bacovian, genul de pub în care bei mai degrabă de unul singur, ca să uiți una sau alta, și nu te duci ca să faci hărmălaie cu prietenii. Barul din care pleci mai trist decât ai intrat. Bucureștiul e mare, e loc pentru de toate, și Mikkeller a profitat de atracția pentru noutate a oamenilor. Și-au făcut clientela lor, din câte mi-am dat seama. Dar, cu cât mai multe și mai diferite restaurantele și puburile în oraș, cu atât mai bine pentru toată lumea…

Așa vor arăta noile berarii ale Bucureștiului

Urmărește-ne și pe Google News

Mikkeller Bar e beraria-concept din România a unui interesat lanț care are astfel de berarii în multe țări de pe diferite continente. Numele vine de la un danez, Mikkel Borg Bjergso, care exports his micro brewed beer to 40 different countries and is internationally acclaimed as one of the most innovative and cutting edge brewers in the world. Site-ul lor te trimite imediat către site-ul internațional, în care scrie despre o mișcare, un curent, evenimente, bloguri, festivaluri etc. Nu am stat să le citesc, însă băutorii de bere vor recunoaște toți markerii sociali asociați acestui tip de consum în zilele noastre și în lumea occidentală.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Mikkeller se află într-o somptuoasă casă boierească din Piața Charles de Gaulle, unde s-a deschis primul restaurant în urmă cu mai mulți ani, Zabaione. Acesta a lăsat locul lui Villa Romana, dar nu pentru mult timp, după el venind Cezanne, al lui Cezar Munteanu. Nu au mers niciodată prea bine aceste restaurante, deși nu clienții potențiali ar fi fost cauza.

Casa a fost închisă pentru renovări o lungă perioadă, după care la subsol a apărut Bob Coffee Lab, o mică cafenea extrem de interesantă, din noul val, iar la parterul înalt Mikkeller Bar România.

A fost o surpriză să văd că deschid doar seara, și nu la prânz, când mii de burți goale de corporatiști coboară de la etajele marilor blocuri de birouri din zonă în căutarea hranei. A doua surpriză, de proporții de data aceasta, a venit când am intrat în casa pe care o știam în fiecare colțișor.

Le Bab de Dâmbovița, ca să vedeți cum veți mânca în viitorul apropiat CITEȘTE ȘI Le Bab de Dâmbovița, ca să vedeți cum veți mânca în viitorul apropiat

Nu mă dau în vânt după contraste cu orice preț, foarte apreciate de lumea semidoctă a noilor corporatiști, de altfel, dar trebuie să recunosc că ce le-a ieșit e interesant, original, intrigant chiar, e un portret stilizat al culturii occidentale actuale foarte reușit.

În poze nu se vede prea bine, pentru că e semiîntuneric la Mikkeller Bar, dar rezumatul ar fi că e austeritatea scandinavă extremă așezată în somptuozitatea aristocratică a mării case de către niște arhitecți foarte talentați. În spate, lângă șemineul monumental, e berăria.

Meniul e și el auster la Mikkeller Bar: măsline marinate, sorici de porc crocant, cartofi prăjiți, calamari și creveți pane, tartar de vită, câteva sandviciuri și cam atât. Bucătarii din poză le fac în bucătăria deschisă, de dincolo de un perete de sticlă.

Mâncarea a fost chiar bună, pentru un astfel de meniu american puțin scandinavizat. Desigur, trebuie să fii tânăr ca să mănânci așa ceva fără grijă. Prețurile sunt și ele rezonabile, cel mai ieftin fel din meniu e 9 lei, iar cele mai scumpe 21.

Desigur, berea e vedeta la Mikkeller Bar, foarte multe feluri. Dacă nu le știi, îți explică cei de acolo. Chiar dacă nu înțelegi mare lucru – cum e cazul meu – poveștile te prind și te fascinează. Mie mi-au dat o bere cu cafea, preferată chelneriței adorabile din poză. Și chelnerii erau simpatici, doar că nu păreau să înțeleagă sensul câtorva fraze scurte și cu noțiuni elementare, însă chelnerița a salvat situația și am putut să iau și eu o bere.

Erau câțiva clienți la Mikkeller Bar, unii dintre ei străini. Nu e deschis de multă vreme, abia au o lună, așa că probabil că nu li s-a dus vestea. Să vedem ce va fi mai departe, o să urmăresc cu interes. Peste câteva zile vor deschide și etajul, acolo sunt mai multe camere mici, au zis că vor face câteva saloane separate, intime. Să le vedem și pe acelea…

Oricum, Mikkeller Bar e una dintre cele mai originale și mai interesante berarii din București, și sunt sigur că așa vor arăta și multe altele în viitorul imediat, acesta pare să fie trendul, la fel cum s-a întâmplat și cu noile cafenele ale Bucureștiului.

viewscnt
Afla mai multe despre
mikkeller
restaurante bucuresti