O altă cină memorabilă la Zen Sushi din George Călinescu (Piața Dorobanților), de data aceasta o degustare a meniului de sfârșit de vară pregătit de Iulian Constantin, Head Chef și asociat al Zen Sushi-urilor. Am pus aici meniul cu totul, ca să nu mai enumăr ce am mâncat la ei.
Zen Sushi e unul dintre foarte puținele restaurante la care văd o creștere a calității mâncării și a gradului de sofisticare a meniului, de la un an la altul. Și chiar mai des în ultima vreme, aș putea spune. Foarte multe restaurante se poziționează destul de sus la deschidere, atât în ceea ce privește meniul, cât și nivelul general al localului. Însă sunt obligate să-și coboare nivelul, uneori destul de repede, fiindcă nu-și pot acoperi cheltuielile. Mâncarea e prima “sacrificată”, de cele mai multe ori, în meniu făcându-și repede loc felurile a căror principală menire pe lume este să țină de foame, și nu mai mult de atât. Iar în timp, acestea ocupă toate paginile.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Cunosc Zen Sushi de când au deschis primul restaurant, într-o casă mică de tot pe la Șerban Vodă. Atunci, și apoi mai mulți ani după aceea, vedeam acolo sushi-ul și sashimi populare, simple, clasice, conservatoare, la prețuri moderate, accesibile clasei medii. În ultimul an, însă, meniul a devenit mai creativ și mai sofisticat, cu feluri noi, inventate de către Iulian Constantin și bucătarii lui japonezi, cu gusturi surprinzătoare și din ce în ce mai bune. Și restaurantele mereu pline, ceea ce mă face să cred că această evoluție nu se va opri prea curând…