Cei care au de mai mulți ani Costelaria din Rahova, in Palatul Bragadiru, au deschis la începutul lui iunie un nou restaurant ribs & grill, chiar unde Barbu Văcărescu se taie cu Lacul Tei. Sunt la parterul unei clădiri de birouri, unde mai multe restaurante au apărut, și apoi au dispărut, de-a lungul vremurilor.
Au un salon surprinzător de mare, pe toată lungimea clădirii puse de-a curmezișul față de marele bulevard. E bine amenajat, în general, însă cu puțină lumină naturală. Terasa e și ea mică și întunecoasă, lungă și foarte îngustă. Spre strada mai au o bucațică de terasă, însă vara nu te poți adăposti de soare acolo.
Costelaria Ribs & Grill din Barbu Văcărescu e un steakhouse. Un restaurant de coaste, ca sa fim mai precisi. Ca și celălalt al lor, desigur. Coastele au fost bune, bine făcute, porții mari. Cartofii nu mi-au plăcut, și nici pasta de usturoi, care era apă chioară. Foarte deranjant a fost că platoul pe care au venit era prea mic și incomod, nu aveai unde să pui oasele, toată mâncarea a ajuns pe masă, oricât de atent am încercat eu sa fiu.
CITEȘTE ȘI Restaurantele noi ale BucureștiuluiChelnerița mi-a plăcut foarte mult, naturală și plăcută fară efort, atentă și cu grijă să-și facă bine treaba. A fost și un chelner prin preajma, cam acru și distant, fără chef de muncă, de clienți sau de amândouă. Prețuri mici, mai ales dacă vezi mărimea porțiilor. Clienți puțini.
Costelaria din Barbu Văcărescu ar putea să fie un restaurant de business, au niste clădiri de birouri imense deasupra capului și în jur, cu mii de burți goale la prânz și seara și cu mulți bani pe card. De ce nu au reusit încă să-i ademenească, nu-mi dau seama. Nu sunt Costelaria cei mai originali, și nici cei mai spectaculoși în design, însă nici cea mai mare parte a corporatiștilor nu sunt mai sofisticați decât un hamburger sau o pizza, cand vine vorba despre mâncare. Să vedem, așadar, dacă vom reuși să ghicim logica evoluției viitoare a Costelariei…