Dancing Lobster e deschis în toamna lui 2016 în fostul Parc Studențesc de pe malul Lacului Tei, unde acum e Pascariu Sports & Spa. Nu e pe malul lacului, e chiar la intrarea dinspre Barbu Văcărescu, vizavi de Il Calcio și lângă Chez Toni.
Nu mi-am dat seama dacă e o construcție nouă sau ceva renovat, dar pare să fie o construcție rapidă, gen baracă sau hala pe un schelet metalic ușor. Are puține geamuri, singura lumină naturală vine din stânga, unde au o terasă nu prea mare.
Dancing Lobster e un restaurant destul de mare, cu o sală mare și încă un separeu (cel puțin), cu privire spre bucătăria deschisă – mare, și aceea. La intrare au un mic hol în care au ceva produse portugheze de vânzare, niște conserve și sticluțe cu ulei și alte câteva.
CITEȘTE ȘI FOTO Direct pe primul loc în Lista Restocracy, încă de la deschidereE foarte bine amenajat Dancing Lobsterul, sala e înaltă, decoruri acvatice, foarte mult albastru ultramarin, vase de aramă, un acvariu cu homari din care poți să alegi, dacă te împaci cu ideea. Mesele sunt de bistrou, cu banchete la perete.
Dancing Lobster se prezintă ca fiind un restaurant cu bucătărie portugheză, aproape exclusiv cu pește și fructe de mare, inclusiv cele câteva feluri de paște. Spun că au doar pește proaspăt, nimic congelat, în cea mai mare parte luat direct din galantarul cu gheață, din mijlocul restaurantului.
Au mulți bucătari, toți tineri, unii dintre ei nevorbitori de limba română, probabil că or fi portughezi, ar avea logică.
Meniul e destul de bogat, cu multe feluri și multe combinații, cu rețete predefinite, dar și multe feluri de pește și fructe de mare întregi, la care poți să mai intervii în procesul de pregătire dacă ai ceva indicații de dat bucătarilor. E un restaurant cu bucătărie tradițională portugheză marină, în general, foarte bună, însă nu e un restaurant de fine dining, nu se vede mâna unui bucătar de bucătărie cu adevărat fină acolo.
În general, par rețete simple, gustul fiind dat de calitatea și de prospețimea produselor, în primul rând, ca mai peste tot în restaurantele pescărești, de altfel. Cele mai apetisante par să fie platourile cu de toate, un fel de meniuri de degustare, arată destul de spectaculos în pozele de pe monitoare.
Produsele sunt foarte bune la Dancing Lobster, de cea mai bună calitate, destul de proaspete, atât cât se poate pentru ceva adus de peste mări și țări. De data aceasta am luat o supă foarte bună, St Jacques bune, însă cu nisip, o pastă de fasole bună, peștele, la fel, bun, caracatița foarte bună, spanacul și legumele, în general, surprinzător de bune; sosurile au fost destul de comune. Deserturile foarte bune.
Serviciul a fost eficient, cu o chelneriță cam agresivă și cu niște chelneri triști, fără chef de musafiri. Clienți puțini. Prețurile sunt măricele, dar normale pentru produse aduse de la mii de kilometri, și care trebuie să mai rămână și proaspete.
Dancing Lobster e unul dintre puținele restaurante mari și serioase cu peste și fructe de mare din București. Bucătărie mai degrabă tradițională, fără pretenții de fine dining, însă bună, muncită, la vedere, cinstită. Sper să le meargă bine, sunt mulți bucureșteni cu bani care au fost în Portugalia și care vor să retrăiască, măcar pentru un ceas sau două, atmosfera de acolo.