FOTO Asaltul restaurantelor mari către periferie

scris 21 mar 2019

Tocmai scriam că restarantele mari și-au început ofensiva și spre părțile ocolite până acum ale Bucureștiului, în cartiere în care astfel de investiții erau socotite riscante, aproape de neconceput. Acum tocmai am aflat că Gabriel Faflei și-a trimis banii în îndepărtatul bulevard Gheorghe Ionescu Sisești și a deschis acolo o mare berărie de câteva săptămâni. Așa că m-am grăbit să ajung.

Lângă Biserica Sfântul Antonie Măicăneasa am văzut o clădire urâtă, fără etaj, pe care scria Draft Pub Tankeria Ursus. Și am intrat. M-am mai înveselit după ce am trecut de ușă, pentru că berăria arată foarte bine în interior. Are un singur salon mare, cu pereți de sticlă, foarte luminos, cu un mare bar în mijloc. Conceptul de berărie populară e foarte bine proiectat și realizat, de la un capăt la celălalt. Totul nou la Draft Pub, unitar, făcut de niște oameni care cunosc și înțeleg bine tendințele zilei în materie de consum social.

Urmărește-ne și pe Google News
Cele mai bune restaurante din Bucuresti în 2018 – Premiile Restocracy CITEȘTE ȘI Cele mai bune restaurante din Bucuresti în 2018 – Premiile Restocracy

Ambianța e relativ austeră, cu mese simple de lemn masiv, scaune la fel, cu butoaiele și tancurile Ursus pe post de decor. Farfurii de tablă, tacâmuri rustice. Pe o parte au o terasă medie spre mică, dacă e să o măsurăm cu interiorul.

Meniul de la Draft Pub Tankeria Ursus e cel așteptat pentru o berărie de volum, la care mâncarea trebuie să vină repede: multă carne, cartofi prăjiți, un fel cu creveți, peste, supe, deserturi. Au un bucătar grec foarte simpatic, pe Chef BÂZ, care îndelung ne-a explicat cum prepară el singur sosurile în bucătărie. Asta e o mare raritate, și e surprinzător să auzi, mai ales că prețurile sunt ținute bine sub control. Am și filmat o porțiune din pledoaria lui pentru mâncarea muncită în bucătărie.

Tot ce am luat noi la Draft Pub a fost surprinzător de bun pentru o berărie. Unul dintre cele mai bune tzatziki pe care le-am mâncat în București, cu o pită foarte bună și ea, apoi coaste de porc și coaste de vită bune; niște mici miniaturali excelenți, cel mai bun gust de mici pe care l-am păstrat în memoria recentă. Am mai luat trei feluri diferite de hamburgeri, și e interesant de spus aici că poți să-i ceri în mărimi diferite. De efect a fost găletuța cu carne, plină cu diverse cărnuri (pui, porc, mici etc.) și cu cartofi prăjiți. Bune toate, mai puțin salată de varză, despre care ne-au spus de la început că nu va fi bună, pentru că le întârziase o livrare. Am schimbat cu castraveciori murați și s-a rezolvat. Desertul a fost foarte bun, o (un?) cheese cake la pahar și invenția lui Chef BÂZ, frozen pizza, în special.

Bere multă, bună și ieftină, desigur, dar am fost surprinși să vedem că Ursus nu și-au trimis toate sortimentele lor din portofoliu la Draft Pub. Or fi făcut cei de la marketing niște calcule, sunt sigur că nu fiindcă au uitat că mai au și alte branduri. Mulți chelneri, serviciul bun la masa noastră, cu un chelner sigur pe el. Clienți mulți și ei, terasa plină.

Berăria Draft Pub Tankeria Ursus e deja un restaurant de referință al îndepărtatei zone din Băneasa. Bucuria localnicilor, fără îndoială, care nu mai sunt obligați să meargă kilometri mulți ca să mănânce și să bea bine.

viewscnt
Afla mai multe despre
gabriel faflei
draft pub tankeria ursus