La Corto Maltese împreună cu oaspetele meu, Principele Michel de Laufenburg, pentru validarea Meniului de degustare Restocracy 2019, cu care cunoscutul de-acum restaurant Corto Maltese din Str. Radu Beller s-a înscris în programul Bucharest Degustation Tour. Și amândoi am fost oaspeții lui Călin Căpușan, unul dintre cei doi proprietari, alături de Cristi Preotu, și ai lui Gabriel Dina, tânărul și talentatul lor chef.
Chef Gabriel Dina a construit pentru Bucharest Degustation Tour un meniu de degustare preponderent grecesc, deși în meniul lor general multicuisine au și alte feluri de mâncare mediteraneene, de pe partea europeană a Mediteranei, mai precis spus. Un meniu de degustare reprezentativ pentru cei care vor să vadă ce înseamnă bucătăria grecească tradițională, însă făcută cu atenție pentru detaliu și gust.
Meniul de degustare de la Corto Maltese a fost validat și a intrat în programul de promovare Bucharest Degustation Tour pe 2019. Este deja disponibil în restaurant și va rămâne pe toată perioada anului 2019, la pretul detaliat în pagina următoare.
Htapodi
Octopus Carpaccio / Carpaccio de caracatiță
Kolokithakia keftedes
Greek meatballs with cucumbers, fried in olive oil / Chiftele grecești de dovlecei, prăjite în ulei de măsline
Feta tiganiti
Rolls with macedonian feta cheese, marinated in honey, vinegar and sesame
Brânză Feta înfășurată in foietaj, marinată din miere de pin, oțet balsamic și susan
Chardonnay Classic, Beringer 2016, Napa Valley, USA
Chipirones
Squids cooked in basque style, lettuce / Calamari gătiți în stil basc, salată verde
Grill tuna with coriander, baked potatoes in Greek style / Ton gatit la grătar cu coriandru și cartofi gătiti în stil grecesc
Cuvée des Conti, Château Tour des Gendres 2017, Bergerac, France
Lamb leg cooked with green onion, dill and dried plumes, vegetables in the oven / Pulpă de miel gătită cu ceapă verde, mărar și prune uscate, legume la cuptor
Brie with black truffles from Transylvania / Brie cu trufe negre de Transilvania
Clos de los Siete, Michel Rolland 2014, Mendoza, Argentine
Orange pie with walnut ice cream / Plăcintă de portocale cu înghețată de nuci
Rice milk à la Corto / Orez cu lapte à la Corto
Moscato D’Asti Bianco Spino 2017, Piemonte, Italy
Food menu – 270 lei/person, VAT included
Menu with wine pairing – 410 lei/person, VAT included
Preț meniu mâncare: – 270 lei/persoană, TVA inclus
Pret meniu cu pairing vinuri – 410 lei/ persoana, TVA inclus