Înainte era acolo head office-ul interlopilor. Cei mai mulți din lumea sportului și din jurul ei, din câte mi s-a spus. Ambiance Cafe, ani de zile trebuia să ocolești locul pe celălalt trotuar, ca să nu le mai vezi fețele buhăite. Și fiindcă nu mai încăpeai. Noroc că făcuseră ușa mai îngustă, altfel ar fi intrat mașinile lor cât camionul prin terasă până la bar. I-am văzut și acum dând târcoale din nou, însă sunt încă în minoritate printre cei cu aer de oameni civilizați.
A durat foarte mult renovarea și schimbarea, aproape un an. Dar a meritat, e cu totul și cu totul altceva acum acolo, pe Beller, în Parcul Floreasca. Băieții care au și E3 by Entourage au băgat mâna adânc în buzunar, au muncit, au așteptat. Săptămâna trecută au deschis. Mai 2019. A ieșit foarte frumos. I-au spus B4 Market. De la beans, bread, breakfast, bistro. Eu i-aș fi spus B5 Market: Beller, beans, bread, breakfast, bistro…
Au făcut geamuri și în spate, către parc, slavă Domnului! În mijloc au făcut o cușcă de sticlă în care stau nefumătorii, impresurați de jur împrejur de altă terasă, la fel de acoperită, dar mult mai mare, în care se fumează. O măgărie, cu totul și cu totul ilegal, desigur. Băieții de la B4 Market se vor scuza cu argumentul că peste tot se face la fel în București. Și au dreptate, desigur.
Băieții de la B4 Market fac lucruri ilegale, la fel ca toti ceilalți, fiindcă altfel ar fi proștii orașului și ar da faliment. Însă sunt mai deștepti decât ceilalti, în rest, și-au făcut lucrurile cu cap. Conceptul e simplu, însă asta vor și bucureștenii. Și ca să o arate, au dat năvala încă din prima zi. Nu găsești loc acolo. Poate doar dacă îți iei ceva la pachet și mănânci pe o bancă de alături, în parc.
Se mănâncă așa la B4 Market: all day breakfast, cu multe ouă și ce mai mănâncă lumea dimineața, apoi sandviciuri, salate, câteva feluri de mâncare simple, însă bine făcute și frumos prezentate. Patiserie, pâine, cafenea, ceainărie, bar, terasă. Ce am mâncat noi a fost bun.
Și serviciul a fost bun. S-au prins ce fel de oameni trebuie să pui într-un astfel de loc și pentru astfel de clientelă. Chelneri și chelnerițe tineri, plăcuți, cu chef de vorbe și de glume. Dacă s-ar așeza la ei la mese și s-ar ridica vreo câțiva clienți ca să servească, nu ar observa nimeni. Asta e, de fapt, “regula de aur” a client service-ului occidental în astfel de localuri. Băieții de la B4 Market și-au însușit-o, și îi felicit pentru asta. Că or fi citit despre ea în vreo carte, sau că au ajuns singuri la această concluzie, nu contează, desigur. Important e că te simți bine la ei, dacă nu îți vine să vomiți din cauza fumului și te resemnezi că trebuie să-ți dai toate la spalat după câteva minute de stat acolo, până la ciorapi și alte cele.
B4 Market e un lucru excelent făcut. Atât cât se poate face în București, desigur. Dacă nu se vor întoarce interlopii, va fi unul dintre cele mai frumoase și mai bune bistrouri cu terasă din oraș (sau invers, terasă cu bistrou). Cu fumul lui cu tot. Cineva a scris odată că localurile care vor să țină interlopii la distanță ar trebui să pună câteva polițe cu niște cărți pe ele, la vedere. Asta cică-i sperie de moarte pe interlopi și efectul e de lungă durată. Le dau eu niște cărți pe gratis celor de la B4 Market, dacă vor să încerce soluția…