Gura Portiței e un restaurant de pește și fructe de mare, după cum se deduce imediat din nume, deschis în martie 2019 în Parcul Herăstrău. Sunt cei care aveau înainte restaurantul Patru Anotimpuri, la o sută de metri mai spre interiorul parcului, și care s-au mutat acum în locul lui Bel Mondo. Care Bel Mondo s-a mutat în locul lor, al lui Patru Anotimpuri! O schimbare de sedii rar văzută, într-adevăr…
Bel Mondo nu arăta cine știe ce în interior, toată activitatea lor era vara, în jurul terasei. Însă cei de la Gura Portiței au investit ceva, au făcut niște reamenajări, deși nu foarte spectaculoase. Oricum, restaurantul arată destul de bine. Nu ca marile restaurante din Herăstrău, însă e rezonabil. Și e mare, pe două niveluri, salonul de la etaj fiind mai confortabil, spațiul de la parter fiind ocupat în parte cu barul și bucătăria.
Gura Portiței e restaurant pescăresc, așa că am luat tot felul de gustări și mâncăruri din pește și fructe de mare. Ciorba de peste a fost foarte bună, gustarea cu de toate așa și așa, foarte sărată și cu oțet în exces. Legumele la grătar făcute doar ca să fie, pâinea veche tot veche a rămas și după prăjire. Calcanul și sturionul au fost bune, plăcinta dobrogeană excelentă.
Prețurile destul de mari la Gura Portiței, o masă în doi trece repede de 4-500 de lei. Chelnerii de meserie, de școală veche, cu bune și cu rele, și-au făcut bine treaba.
Gura Portiței e un restaurant pescăresc tradițional, nimic sofisticat sau deosebit. Bucătărie preponderent românească, dar prețurile ca la marile restaurante consacrate. O strategie cam riscantă, să vedem dacă marele Parc Herăstrău le va aduce mai mulți clienți decât ar putea avea un astfel de local în oricare alt loc al amestecatului București.