Am fost de câteva ori la acest restaurant rusesc, ultima dată acum doi ani. L-am găsit exact la fel, nimic schimbat, nici în ambianță, nici în meniu. Și vorbesc aici de partea rusească a meniului, fiindcă au adăugat și tot felul de banalități din bucătăria internațională la Cherie Saveurs de Russie. Așa, fiindcă și alții fac la fel. De fapt, ca să fiu mai exact, meniul Cherie e unul “internațional”, iar mâncărurile rusești sunt trecute la “specials”.
Și mi se pare că au și renunțat să pună accentul pe specificul rusesc al locului, acum își spun Cherie, mai pe scurt, în locul mai explicitului Cherie Saveurs de Russie. Și hotelului și restaurantului.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Noi ne-am dus special pentru mâncărurile rusești la Cherie, mai ales că am adus și un reputat specialist cu mine. Frumoasa cu sânge slav din poză. Verdictul: stroganof adevărat, borș de sfeclă și carne de vită ca la ei în Rusia, clătite cu somon și caviar foarte bune, suba mediocră, cu scrumbia din conservă, cel mai probabil. Desertul, Cușma lui Guguța, foarte bun și el, la fel tortul rusesc.
Serviciul binevoitor dar cam pierdut, porții mari, prețuri mici. Clienți puțini, și mi-au dat de înțeles că doar clienții hotelului mănâncă la acolo, în rest au puțini vizitatori. Păcat, Cherie Saveurs de Russie e un restaurant rusesc bun. Notă pe care le-am pus-o la mâncare e dată exclusiv pentru această parte rusească a meniului. Sunt convins că e în avantajul lor…
Bucureștiul vechi
Strada Cornelia e frumoasă, liniștită, curată, sunt numai case vechi acolo, cu mult farmec, e Bucureștiul vechi, cel din cărți. Vila Cherie are vreo două etaje, au făcut un mic hotel de trei setele, discret. La parter au restaurantul. Destul de mare, cu vreo trei saloane și cu o terasă în curtea cu ziduri înalte, de tip fortăreață, peste capul omului. E amenajat după standardele luxului ruso moldovenesc, cu culori deschise, crem, vernil, cu canapele, fotolii, scaune și mese masive, draperii.
Meniul e rusesc și internațional la Cherie Saveurs de Russie, cu cele câteva feluri de mâncare din bucătăria rusă de care a auzit toată lumea, adică ciorbă de sfeclă, pelmeni cu diverse, salată suba (shuba), cu sfecla, hering afumat și alte câteva, clătitele cu somon și cu alte umpluturi, vită stroganof. Cele din bucătăria internațională sunt banale, am uitat instantaneu ce erau.
Am luat cam tot ce era rusesc în meniu, și au fost destul de bune: clătitele cu somon, pelmeni (colțunași) cu cartofi foarte buni, cred că aveau și ceva ceapă prăjită în ei, și cei cu brânză la fel. Ciorba foarte bună, am mâncat-o toată și m-am săturat numai cu ea, fiindcă era foarte mare, pe celelalte le-am luat la pachet. Și stroganoful a fost bun, dar nu cel mai bun pe care îl știu eu.
Prețurile mici
Serviciul e bun, prețurile rezonabile la Cherie Saveurs de Russie. Puțini clienți de fiecare dată când am fost la ei, și păreau să fie unii din hotel, oricum. Sigur, e greu de ajuns acolo, pe de o parte, dar nici ei nu cred că sunt foarte interesați să se promoveze, pe de altă parte.
Cherie Saveurs de Russie e, așadar, singurul restaurant rusesc din București, din câte știu eu, așa că dacă țineți cu tot dinadinsul să vedeți cum mănâncă rușii, trenuie să luați o mașină și să vă duceți până în stradă Cornelia, la Cherie Saveurs de Russie. Nu e cea mai bună mâncare rusească din lume, am mâncat alta mai bună prin alte părți, însă destul de bună încât să o gustați, măcar o dată.