STUDIU Utilizatorii serviciilor de dating online oferă de bună voie informații personale. 41% au probleme de securitate

STUDIU Utilizatorii serviciilor de dating online oferă de bună voie informații personale. 41% au probleme de securitate
scris 8 nov 2017

Unul din zece utilizatori ai site-urilor de dating online (13%) recunoaște că oferă informații personale partenerilor după doar câteva minute sau ore de la inițierea dialogului, punându-se în pericol.

Un sfert (25%) dintre aceștia recunosc că au numele complet trecut în profilul public de pe site, arată un studiu realizat de Kaspersky Lab. Un utilizator din zece și-a făcut publică adresa de domiciliu, detalii despre muncă sau a divulgat secrete de serviciu în acest mod. De asemenea, 9% dintre utilizatori au încărcat fotografii nud cu ei, pe profilul personal.

Utilizatorii sunt și mai înclinați să dezvăluie date celor cu care comunică în lumea dating-ului online: 16% oferă informații personale posibililor parteneri, iar unul din zece utilizatori face acest lucru în decurs de minute sau ore de la începerea conversației. În plus, 15% dintre utilizatori spun lucruri stânjenitoare despre ei înșiși și 14% le trimit partenerilor fotografii personale sau chiar nud. 

Urmărește-ne și pe Google News

Cercetarea arată că 41% dintre utilizatorii dating-ului online au experimentat incidente de securitate precum compromiterea dispozitivelor sau a conturilor sau au fost ținta unui atac ransomware, față de 20% dintre utilizatorii care nu folosesc servicii de dating online. 

DOCUMENT ANAF vine cu un ghid pentru românii care pleacă din țară. Din ianuarie, aceștia riscă o amendă de 100 de lei CITEȘTE ȘI DOCUMENT ANAF vine cu un ghid pentru românii care pleacă din țară. Din ianuarie, aceștia riscă o amendă de 100 de lei

Utilizatorii de servicii de online dating se tem pentru siguranța lor atunci când apelează la servicii de dating online. 63% se tem că dispozitivul pe care îl folosesc în acest scop va fi infectat, iar 61% sunt îngrijorați de faptul că informațiile lor ar putea fi furate din aplicația sau serviciul de dating. Un neașteptat procent de 55% dintre utilizatori au experimentat anumite forme de amenințare sau probleme odată cu accesarea serviciilor de dating online – de la amenințări online la cele offline. În ciuda acestor lucruri, mulți utilizatori nu folosesc nici măcar metode simple de protecție: doar 21% dintre ei nu permit aplicațiilor de dating să acceseze datele de pe dispozitive și doar 27% folosesc o soluție de securitate sau antivirus.

”Utilizatorii trebuie să fie prudenți atunci când vine vorba de împărtășirea de informații personale pe profilul public sau în conversația cu potențiali parteneri”, spune Andrei Mochola, Head of Consumer Business la Kaspersky Lab. “La fel cum nu i-ai spune cuiva care trece pe lângă tine pe stradă adresa de acasă sau numărul de telefon imediat ce l-ai văzut, și utilizatorii site-urilor de online dating trebuie să își asume responsabilitatea protejării datelor personale și să nu presupună că acestea sunt în siguranță și de neatins pe diverse site-uri sau aplicații. Acest sfat se aplică și în afara dating-ului online, iar utilizatorii de Internet ar trebui să-și protejeze informațiile personale din mediul online, indiferent unde se află.”

viewscnt
Afla mai multe despre
dating online
kaspersky lab