Topul celor mai scumpe echipe de fotbal din lume

Topul celor mai scumpe echipe de fotbal din lume
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 sep 2024

Un studiu realizat de CIES Football Observatory a relevat sumele cheltuite de cluburi pentru a-și construi echipele cu care atacă trofee în acest sezon. Cea mai scumpă echipă din fotbalul mondial nu joacă în Liga Campionilor, ci în Conference League.

Topul este dominat de echipele din Anglia, printre acestea infiltrându-se Juventus, Real Madrid și PSG, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
”O declarație de faliment”: Sindicatele atacă Volkswagen CITEȘTE ȘI ”O declarație de faliment”: Sindicatele atacă Volkswagen
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Pe locul 10 se clasează Juventus Torino, cu 626 milioane de euro cheltuiți și  cu o medie a transferurilor de 22,8 milioane. Față de anul trecut, clubul bianconero a cheltuit mai mult cu 53 de milioane de euro.

Locul 9 este ocupat de Newcastle, a cărei echipă a costat 683 de milioane. „Coțofenele” se află pe aceiași poziție ocupată și în sezonul trecut.

Real Madrid este pe locul 8, cu 720 de milioane. Suma putea fi mult mai mare, dar starul Kylian Mbappe a venit la echipă gratis, după expirarea contractului cu PSG.

Pe locul 7 se clasează FC Liverpool, cu 735 de milioane, iar pe locul 6 vine Paris St Germain, cu 772 de milioane. Parizienii erau clasați mult mai sus în ierarhia sezonului trecut, în virtutea faptului că aducerea lui Mbappe a costat-o, în 2017, 180 de milioane de euro.

Tottenham Hotspur este pe 5, având 787 de milioane cheltuite, în timp ce pe locul 4 se află Arsenal Londra – 798 milioane.

VIDEO Noi imagini de pe șantierul centurii Comarnic, lansată după zeci de ani de așteptare. Când va fi gata CITEȘTE ȘI VIDEO Noi imagini de pe șantierul centurii Comarnic, lansată după zeci de ani de așteptare. Când va fi gata

Top 3 este compus din Manchester City, echipă aflată pe locul al treilea, cu 1 miliard 17 milioane de euro – media de transfer a jucătorilor fiind de 56 de milioane.

Pe poziția a doua este Manchester United, cu 1 miliard și 38 de milioane de euro, în timp ce pe prima poziție se află Chelsea Londra, care a cheltuit 1 miliard și 263 de milioane pentru echipa care evoluează, în acest sezon, în a treia competiție continentală – UEFA Conference League.

viewscnt
Afla mai multe despre
echipe de fotbal
manchester united
city