Municipiul Buzău a reziliat contractul semnat cu FRF pentru crearea Centrului Regional de Excelență, un proiect de 3 milioane de euro

Municipiul Buzău a reziliat contractul semnat cu FRF pentru crearea Centrului Regional de Excelență, un proiect de 3 milioane de euro
Florin Rusu
Florin Rusu
scris 27 mai 2017

Consiliul Local al municipiului Buzău a reziliat, la începutul acestuia an, contractul semnat la finalul anului trecut cu Federația Română de Fotbal (FRF) de creare a Centrului Regional de Excelență-Tricolor 11, proiect estimat la peste 3 milioane de euro.

Motivele par a fi unele financiare, pentru reziliere fiind invocate raportul comun al Seviciului Juridic și al Directiei Finanțe Publice Locale, avizul Comisiei pentru patrimoniu și activități economico-financiare și cel al Comisiei pentru administrație publică, juridică și de disciplină, apărarea ordinii publice, respectarea drepturilor și libertăților cetățenilor.

Urmărește-ne și pe Google News

Primăria Buzăului ar fi trebuit să contribuie cu 128.000 de euro anual la finanțarea proiectului, suma totală pe cei 8 ani care urma să fie alocată de Municipiul Buzăului fiind de aproximativ un milion de euro.

FRF intenționa să investească nu mai puțin de 2 milioane de euro în următorii 8 ani în crearea Centrului Regional de Excelență-Tricolor 11, prin asociere cu Centrul de Fotbal Mogoșoaia SRL (în realitate tot FRF) și cu Municipiul Buzău, reprezentat de primarul Constantin Toma.

Potrivit contractului de asociere reziliat în urmă cu 2 luni, scopul asocierii era “de a promova sportul în general și jocul de fotbal în special, cu predilecție în rândul copiiilor și juniorilor, prin crearea unui centru regional de excelență.” În acest sens, cele trei părți asociate înființau „CLUBUL DE EXCELENTA TRICOLORUL 11” având ca obiect recrutarea, transferul și pregătirea jucătorilor de fotbal.

FOTO Lionel Messi și-a deschis un restaurant în Barcelona CITEȘTE ȘI FOTO Lionel Messi și-a deschis un restaurant în Barcelona

FRFar fi trebuit să efectueze încă din 2017 o investiție majoră, în valoare de 250 de mii de euro, în reabilitarea infrastructurii stadionului de atletism din Buzău și în amenajarea unui teren de joc cu suprafață sintetică.

În plus, anual, FRF urma să asigure bugetul de 170.000 de euro necesar funcționării Liceului cu Program Sportiv “Iolanda Balaș Sotter”. Banii erau alocați pentru plata personalului calificat personalul calificat: antrenori, specialist, cu toate cheltuielile aferente (salarizare, transport, indemnizație, etc.). FRF oferea gratuit și consultanță de specialitate și perfecționare cadrelor didactice, achita echipamentele sportivilor, deplasarea la evenimentele sportive internaționale, inclusiv diurna și cheltuielile de asigurare și “promova imaginea municipiului Buzău” la evenimentele sportive la care participă sportivii din cadrul centrului.

Per total, contribuția FRF era estimată la 250 mii de euro anual, pe următorii 8 ani pe durata cărora se întindea contractul. FRF achita de asemenea costurile cu închirierea bazelor sportive, Stadionului de Atletism Buzău, vestiarele și suprafața de joc a stadionului municipal Buzău -Gloria.

Municipiul Buzău contribuia la rândul său cu o sumă de 128 de mii de euro anual, din care 404.250 lei costurile de masa a unui număr de 35 de persoane timp de 11 luni, 442.750 lei - costurile de cazare. În euro, costurile cu cazarea și masa erau estimate la aproximativ 100.000 de euro pe an, la care se adaugă costurile cu transportul (maxim 20.000 euro/an) și cele cu întreținerea bazelor sportive (maxim 10.000 euro/an).

În ceea ce privește veniturile, în cazul transferurilor de jucători din cadru clubului „CLUBUL DE EXCELENTA TRICOLORUL 11” către terți (cluburi), Municipiul Buzău primea 25% din valoarea transferului, iar clubul de unde a fost transferat temporar jucătorul un procent de 75% din valoarea transferului.

viewscnt
Afla mai multe despre
fotbal
centriu
excelenta
frf
buzau