Președintele Federației Române de Canotaj, Elisabeta Lipă, i-a mulțumit cu ironie ministrului Transporturilor, Cătălin Drulă, că nu i-a răspus la telefon. Lipă dorește schimbarea legislației pentru ca sportivii români din lotul de canotaj să nu mai întâmpine probleme la antrenamentele efectuate pe lacul Snagov, din cauza bărcilor private.
"Aș vrea să mulțumesc ministerului de Interne, domnului Bode, pentru că, prin poliția transport naval, a reușit înainte de plecarea la Jocurile Olimpice să ne asigure liniștea pe lac. Am avut multe antrenamente ratate. În aceeași măsură îi mulțumesc și domnului ministru Drulă, că nu mi-a răspuns nici la mesaj, nici la telefon, asta nu înseamnă că a scăpat, pentru că legislația clar că este învechită și trebuie modificată", a spus Lipă, potrivit News.ro.
Lotul de canotaj al României, care a obținut la Jocurile Olimpice de la Tokyo o medalie de aur și două de argint, a revenit, duminică, în țară. Sportivii au fost întâmpinați la Aeroportul Henri Coandă de reprezentanți ai MTS, COSR și FR Canotaj.
La Tokyo, Ancuța Bodnar și Simona Radiș au câștigat aurul olimpic la dublu vâsle feminin, Mihăiță Vasile Țigănescu, Mugurel Vasile Semciuc, Ștefan Constantin Berariu și Cosmin Pascari au obținut argintul la patru rame fără cârmaci masculin, iar Marius Vasile Cozmiuc și Ciprian Tudosă au urcat pe treapta a doua a podiumului la dublu rame masculin.
Celelalte rezultate ale canotorilor români la Tokyo: 8+1 feminin, locul 6; 8+1 masculin - nu s-a calificat în finală; dublu vâsle feminin (categorie ușoară) - Ionela Cozmiuc, Gianina Beleagă -locul 6; dublu rame feminin (Iuliana Buhuș, Adriana Ailincăi) - locul 9; dublu vâsle masculin (Ioan Prundeanu, Marian Florian Enache) - locul 9; patru rame fără cârmaci feminin (Mădălina Hegheș, Roxana Iuliana Anghel, Elena Logofătu și Cristina Georgiana Popescu) - locul 9.