Profitul net al băncii americane Morgan Stanley a crescut puternic în perioada iulie-septembrie, depășind semnificativ estimările analiștilor. Rezultatul a fost susținut de activitatea de tranzacționare, în special pe segmentul obligațiunilor.
Profitul net a crescut cu 61,7%, la 1,52 miliarde de dolari, de la 939 milioane de dolari în urmă cu un an. Profitul net pe acțiune a fost de 81 de cenți, de la 48 de cenți în perioada similară din 2015. Analiștii contactați de Reuters estimau un rezultat de circa 63 cenți pe acțiune.
Veniturile ajustate din tranzacțiile cu instrumente cu venit fix (obligațiuni) și mărfuri au crescut de peste două ori, la 1,5 miliarde de dolari. Creșterea veniturilor din tranzacțiile cu obligațiuni s-a datorat și deciziei Marii Britanii de a părăsi Uniunea Europeană, care a creat volatilitate pe piață și a făcut ca interesul investotorilor pentru instrumentele cu venit fix să crească, în detrimentul acțiunilor.
Veniturile totale au avansat cu 14,7%, la 8,91 miliarde de dolari, în timp ce analiștii anticipau venituri de 8,17 miliarde de dolari.
CITEȘTE ȘI Canadienii de la Euro Sun au obținut un nou permis de prospectare pentru perimetrul aurifer Stănija, din HunedoaraGoldman Sachs, principala rivală a Morgan Stanley, a anunțat ieri că profitul său net a crescut, în trimestrul al treilea, cu 47% față de perioada similară din 2015, la 2,09 miliarde de dolari, depășind, de asemenea, așteptările analiștilor.
Pentru majoritatea băncilor de pe Wall Steet care au raportat rezultatele aferente perioadei iulie-septembrie, trimestrul încheiat luna trecută a adus o revenire din punct de vedere financiar, după o perioadă destul de tulbure. Multe bănci americane au fost nevoite să implementeze programe de reducere a costurilor pentru a se redresa după o lungă perioadă de dobânzi la minime istorice pe piața americană, care s-a reflectat în declinul veniturilor.