Germania: Datoria publică a atins un nivel record

Germania: Datoria publică a atins un nivel record
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 iul 2024

Datoria publică a Germaniei a atins un nivel record în 2023, arată noile date publicate de Oficiul Federal de Statistică (Destatis), transmite DPA.

Datoria publică a Germaniei, care include datoriile Guvernului federal, ale guvernelor landurilor, municipalităților și cheltuielile cu securitatea socială, a crescut cu 3,3% anul trecut, la 2.445 miliarde de euro, arată Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
McDonald’s anunță un declin surprinzător CITEȘTE ȘI McDonald’s anunță un declin surprinzător
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Datoria publică pe cap de locuitor a urcat cu 778 euro, la 28.943 euro.

Majorarea datoriei ar putea fi atribuită "creșterii la nivel federal și municipal, precum și cheltuielilor cu securitatea socială, în timp ce guvernele landurilor au reușit să-și reducă nivelul datoriei", a precizat Destatis.

Avertisment al auditorilor energetici și inginerilor de instalații: O modificare legislativă recentă obligă clădirile noi să se racordeze la rețelele de distribuție a energiei electrice CITEȘTE ȘI Avertisment al auditorilor energetici și inginerilor de instalații: O modificare legislativă recentă obligă clădirile noi să se racordeze la rețelele de distribuție a energiei electrice

Un alt factor l-a constituit includerea conturilor companiilor publice de transport, după introducerea biletelor de călătorie subvenționate. Decizia a dus la majorarea datoriei cu aproximativ 9,8 miliarde de euro.

La finalul lui 2023, datoria Guvernului federal era de 1.696 miliarde de euro, o creștere de 4,7% față de 2022. Majorarea vine pe fondul cheltuielilor masive menite să reducă factura la energie a rezidenților și al avansului cheltuielilor militare, în contextul invadării Ucrainei. 

viewscnt
Afla mai multe despre
germania
datoria publica