ANUNȚ Numărul mașinilor electrice continuă să crească rapid. Puțin probabil să se modifice dominația Chinei

ANUNȚ Numărul mașinilor electrice continuă să crească rapid. Puțin probabil să se modifice dominația Chinei
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 iul 2024

Numărul vehiculelor electrice (EV) pe plan mondial continuă să crească rapid, conform celor mai recente ale Centrului de cercetări în domeniul energiei solare și a hidrogenului (ZSW) din Germania, transmite DPA.

La finalul anului trecut erau în circulație aproximativ 42 milioane de mașini cu motoare electrice, cu aproximativ 50% mai multe decât în 2022. Cifra include vehiculele complet electrice, hibride plug-in și mașinile electrice cu prelungitor de autonomie (Range Extender), arată Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO Defrișările pe Valea Oltului au provocat primul incident - Un bolovan a lovit o mașină CITEȘTE ȘI FOTO Defrișările pe Valea Oltului au provocat primul incident - Un bolovan a lovit o mașină
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Conform ZSW, 23,4 milioane de mașini electrice erau în China, mai mult de jumătate din stocul mondial. Pe următoarele locuri, la mare distanță, se află Statele Unite, cu 4,8 milioane, Germania, cu 2,3 milioane, Franța, cu 1,6 milioane și Marea Britanie, cu 1,5 milioane.

Pe termen lung, este puțin probabil să se modifice dominația Chinei, creșterea în acest an fiind de 60%, mult mai solidă decât în alte țări.

VIDEO&FOTO Robotul umanoid „Figure\ CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Robotul umanoid „Figure" muncește deja cu succes într-o fabrică BMW, la 6 luni după „angajare”

Pentru ca Germania să-și îndeplinească obiectivele de electromobilitate, trebuie stimulată piața, a apreciat Andreas Püttner de la ZSW. „Inițiativa Guvernului german de a spori promovarea mașinilor electrice este doar un prim pas”, a explicat oficialul ZSW. El a sugerat renunțarea la subvențiile pentru vehiculele pe benzină și motorină.

Anul trecut, cei mai mari producători de vehicule complet electrice și hibride plug-in au fost firma chineză BYD (cu peste trei milioane), compania americană Tesla (cu 1,8 milioane) și grupul german VW (cu un milion).

FOTO Chevrolet a prezentat cel mai puternic Corvette de serie, de peste 1.000 CP, „care poate să bată Porsche 911” CITEȘTE ȘI FOTO Chevrolet a prezentat cel mai puternic Corvette de serie, de peste 1.000 CP, „care poate să bată Porsche 911”

Pe locul șase se află BMW (aproximativ 570.000 unități) iar pe zece Mercedes (aproximativ 400.000 EV).

viewscnt
Afla mai multe despre
masini electrice
china