Fenomenul numit Pokemon Go, care a reușit să acapareze 47% din toate veniturile generate de achizițiile în cadrul aplicațiilor mobile, este disponibil și în România începând de sâmbătă, data de la care grupurile de adolescenți care fac cerc în jurul smartphone-urilor au devenit ceva obișnuit.
Principala îndeletnicire a celor prinși de joc, este capturarea pokemonilor. Și, dincolo de speciile care apar frecvent, o atenție deosebită este acordată așa-numiților pokemoni rari - specii care apar doar în anumite zone sau la anumite ore.
Pokemonii rari dispun de atribute speciale, precum atacuri unice. Acestea se regăsesc doar la un anumit tip de pokemon și oferă un important avantaj în luptele între pokemoni.
CITEȘTE ȘI Cum joci Pokemon Go - sfaturi pentru o vânătoare eficientăPrinderea unui astfel de pokemon, nu este tocmai simplă, dacă se caută la întâmplare. Din fericire, internetul vine, și de această, dată în salvare, sub forma unei aplicații numite Poke Radar.
Poke Radar este o hartă, precum Google Maps, cu mica diferență că punctele de interes reprezentate pe hartă sunt pokemoni. Această aplicație poate fi folosită pentru a vedea zonele în care anumiți pokemoni au apărut.
Harta este creată pe principii crowd-source: informațiile sunt adăugate și corectate chiar de către cei care joacă. Este o formă de comunitate a jucătorilor de Pokemon Go.
Oricine folosește aplicația și este jucător de Pokemon Go poate adăuga o intrare cu locul, ora și pokemonul prins. Ceilalți jucători, pot acorda un vot pozitiv sau negativ oricărei intrări, fapt care filtrează intrările corecte de cele mincinoase.
În București, de exemplu, sunt deja sute de intrări adăugate, semn că există un număr semnificativ de jucători activi.
Se pot căuta pokemoni în două feluri. Pe de o parte, se poate folosi harta pentru a vedea ce pokemoni au fost prinși în imediata vecinătate. Pe de altă parte, cei care urmăresc prinderea unui anumit pokemon, pot căuta după nume, iar aplicația va arăta doar zonele în care a fost prins pokemonul dorit.
Pentru ghidarea către o anumită zonă, Poke Radar poate face trimitere, prin intermediul unui link, către Apple Maps, unde utilizatorul poate stabili ruta pe care trebuie să se deplaseze.
Trebuie ținut cont de faptul că pokemonii nu stau o veșnicie într-un loc și pot apărea doar în anumite intervale de timp. Spre exemplu, sunt pokemoni care apar într-o anumită zonă și doar la miezul nopții.
Poke Radar este, deocamdată, disponibilă pe iOS și ca aplicație online. Dezvoltatorul promite, însă, că o versiune de Android va fi disponibilă în curând.