Intel a dezvoltat o cască de realitate virtuală autonomă

Intel a dezvoltat o cască de realitate virtuală autonomă
scris 17 aug 2016

Compania americană Intel a anunțat Project Alloy, o cască de realitate virtuală care se deosebește de produsele actuale prin faptul că poate funcționa pe cont propriu.

Conferința Intel Developer Forum, organizată în San Francisco, a debutat anul acesta cu prezentarea abordării pe care cei de la Intel o propun legat de realitatea virtuală. Atenția publicului a fost captată de ceea ce Intel numește Project Alloy - o cască de realitate virtuală autonomă.

Urmărește-ne și pe Google News

Project Alloy intră pe acel segment al realității virtuale pe care Intel și Microsoft îl numesc realitate mixtă. Realitatea mixtă este, într-un fel, o completare a realității augmentate, alt subdomeniu al realității virtuale.

Războiul dintre Facebook și Adblock escalează CITEȘTE ȘI Războiul dintre Facebook și Adblock escalează

Realitatea augmentată transpune obiecte virtuale în mediul real, iar cel mai facil exemplu este chiar jocul Pokemon Go. De cealaltă parte, realitatea mixtă completează spectrul realității virtuale prin transpunerea obiectelor reale într-un mediu virtual.

Demonstrația realizată de Intel pe scena conferinței Intel Developer Forum a arătat cum obiectele reale pot fi folosite pentru a interacționa cu mediul și obiectele virtuale.

Project Alloy este o cască autonomă din toate punctele de vedere. Poate funcționa singură, având integrate toate componentele necesare pentru puterea de calcul și randarea grafică.

Cască celor de la Intel folosește RealSense, tehnologia proprie de monitorizare a mișcării, ce utilizează mai mulți senzori și camere 3D. Nu lipsește nici propriul acumulator pentru a asigura o funcționate complet autonomă.

CITEȘTE ȘI Apple ar putea face tabletele interesante din nou, cu ajutorul ecranelor flexibile

Marele avantaj al acestei abordări este libertatea în mișcare pe care o conferă lipsa firelor. Produsele concurente de până acum, precum HTC Vive și Oculus Rift, au nevoie să se conecteze la un sistem care să le ofere puterea de calcul necesară.

Intel a anunțat că va lansa Project Alloy anul viitor sub licență open source. Asta le va permite altor dezvoltatori să folosească tehnologia Intel pentru a dezvolta propriile produse de realitate virtuală.

Tot în cadrul conferinței IDF, principalul partener al Intel în domeniul realității virtuale, Microsoft a anunțat că toate PC-urile cu Windows 10 de anul viitor vor include tehnologia Windows Holographic. Cu Windows Holographic, dezvoltatorii de software pot crea programe de realitate mixtă pentru Windows.

În practică, asta înseamnă că utilizatorii vor putea folosi orice cască de realitate virtuală pentru a accesa atât aplicații 3D, cât și aplicații 2D dezvoltate pentru Windows.

viewscnt
Afla mai multe despre
intel
project alloy
realitate virtuala
realitate mixta