Facebook a lansat o nouă facilitate în cadrul aplicației sale de iOS, folosită de iPhone-uri și iPad-uri, care ajută persoanele cu vederea afectată să înțeleagă ce conțin fotografiile.
La baza acestei facilități stă o rețea neuronală care simulează funcțiile creierului uman pentru a recunoaște obiectele din imagini. Descrierea rezultată în urma interpretării, denumită Automatic Alternative Text, este concretizată într-un tag HTML care apoi este rostit cu voce tare.
Cei de la Facebook susțin că au testat timp de 10 luni sistemul de inteligență artificială pentru a-l aduce la stadiul actual. În tot acest timp, AI-ul a fost antrenat cu milioane de imagini pe care le-a folosit pentru a interpreta și a face distincția între diverse obicete, în diverse condiții de iluminare.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Facebook nu este singura companie care face eforturi pentru dezvoltarea unui sistem de inteligență artificală. Google a prezentat în urmă cu mai puțin de două luni propria versiune de inteligență artificială care recunoaște zona în care a fost realizată o fotografie doar în funcție de ceea ce conține imaginea.
Noua facilitate este disponibilă deocamdată doar în limba engleză și doar în Statele Unite, Marea Britanie, Canada, Noua Zeelandă și Australia, dar Facebook promite că o va lansa curând în mai multe regiuni, limbi și pe alte platforme.