Compania americană Lockheed Martin - discuții la București de colaborare cu industria națională de apărare

Compania americană Lockheed Martin - discuții la București de colaborare cu industria națională de apărare
scris 29 aug 2017

Ministrul Apărării, Adrian Țuțuianu, și șefi ai structurilor militare implicate în procesul de achiziție de tehnică militară s-au întâlnit, marți, cu o delegație a Lockheed Martin, companie americană specializată în cercetarea, dezvoltarea, producția și integrarea tehnologiilor avansate din domeniul militar, care a venit cu propuneri de colaborare cu industria națională de apărare, potrivit Ministerului Apărării Naționale (MApN).

Conform sursei citate, reprezentanții companiei americane au prezentat oportunitățile de cooperare industrială și propuneri de colaborare cu industria națională de apărare, iar partea română a detaliat cele opt programe esențiale de înzestrare ale Armatei României, dar și alte intenții privind dezvoltarea de noi tehnologii militare în România.

Urmărește-ne și pe Google News

Ministerul Apărării mai spune că astfel de întâlniri vor continua în perioada următoare, conform calendarului de consultări cu actorii principali prezenți pe piața mondială și națională a industriei de apărare.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum
VIDEO&FOTO Exercițiu de apărare împotriva incendiilor la BNR. A fost evacuat tot personalul din sediul central CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Exercițiu de apărare împotriva incendiilor la BNR. A fost evacuat tot personalul din sediul central

Planul de înzestrare a Armatei României 2017 - 2026 a fost aprobat, în 1 august, în ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT), astfel că pentru realizarea celor opt Programe de înzestrare, cu fonduri multianuale planificate în valoare de 9,8 miliarde euro.

"Planul de înzestrare a Armatei României 2017-2026 este documentul prin care se realizează o planificare multianuală a programelor de înzestrare, în concordanță cu prevederile Strategiei de înzestrare a Armatei României și ale Programului privind transformarea, dezvoltarea și înzestrarea Armatei României până în anul 2026 și în perspectivă. Programele de înzestrare reprezintă totalitatea activităților derulate pentru dotarea Armatei României cu tipuri de armament, tehnică de luptă și echipamente militare, fundamentate pe baza aprobării Consiliului de Supraveghere a Cerințelor și care cuprind derularea procedurii de achiziție, livrare, testare și intrare în dotare a produselor planificate, în cantitățile necesare și la cerințele calitative solicitate”, menționa Administrația Prezidențială, precizând că în luna mai a acestui an Parlamentul României a aprobat inițierea procedurilor de atribuire a contractelor aferente pentru opt programe de înzestrare, care depășesc 100 de milioane de euro fiecare.

viewscnt
Afla mai multe despre
lockheed
aparare