Peste 460.000 de SUV-uri Kia din SUA ar trebui parcate afară, pentru a elimina riscul de incendiu, în cadrul unei rechemări

Peste 460.000 de SUV-uri Kia din SUA ar trebui parcate afară, pentru a elimina riscul de incendiu, în cadrul unei rechemări
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 iun 2024

Proprietarii a aproximativ 463.000 de vehicule Kia din Statele Unite ar trebui să parcheze în afara oricăror structuri și departe de acestea, până la finalizarea unei reparații în cadrul unei rechemări pentru riscuri de incendiu. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

O astfel de rechemare, ca urmare a riscului de incendiu, a mai avut loc în urmă cu 2 ani.

Producătorul auto coreean a anunțat că recheamă SUV-urile Telluride din modelul anilor 2020 până în 2024, din cauza riscurilor de incendiu cauzate de supraîncălzirea motoarelor electrice pentru ajustarea poziției scaunelor, arată News.ro.

Kia a spus că are raportări despre un incendiu sub scaun și șase rapoarte despre topirea motorului scaunului -- inclusiv unele cu fum în compartiment sau plângeri de mirosuri de ars -- dar fără accidente sau răniri.

VIDEO&FOTO Primele imagini - Zabka, cel mai mare retailer de proximitate din Polonia, a deschis primele magazine în România. A trimis aproape 20 milioane euro pentru deschidere. Va lansa 5 dintr-un foc - LISTA CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Primele imagini - Zabka, cel mai mare retailer de proximitate din Polonia, a deschis primele magazine în România. A trimis aproape 20 milioane euro pentru deschidere. Va lansa 5 dintr-un foc - LISTA

Administrația Națională pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi a declarat că ”proprietarii sunt sfătuiți să parcheze în afara și departe de structuri până la finalizarea reparațiilor”.

Dealerii Kia vor instala un suport pentru capacele din spate ale comutatorului scaunelor electrice și vor înlocui butoanele glisante ale scaunului pentru a remedia problema.

”Motorul electric al scaunului din față se poate supraîncălzi din cauza unui buton glisant blocat al scaunului, ceea ce poate duce la un incendiu în timp ce mașina este parcată sau când conduceți”, a spus NHTSA.

Kia intenționează să înceapă să notifice proprietarii cu privire la rechemare pe 30 iulie.

viewscnt
Afla mai multe despre
kia
suv
incendiu
rechemare
parcare
afară