Lansat în vara anului 2016, startup-ul românesc SocialBee, care a dezvoltat o soluție AI pentru social media, a ajuns la peste 4.000 de clienți și afaceri de peste 2 milioane de euro la finalul anului 2023.
Startup-ul a fost dezvoltat din fondurile proprii ale celor doi fondatori, iar mai târziu au atras un angel investor pentru dezvoltarea platformei.
CITEȘTE ȘI VIDEO Profit.ro LIVE Gabriela Folcuț, director executiv ARB: S-a simțit un apetit mai mare al populației de a se împrumuta pe fondul reducerii dobânzilor„Suntem practic o soluție de social media management de tipul all-in-one, în sensul că din SocialBee poți să-ți creezi conținut și să ți-l programezi astfel încât el să fie plasat pe toate rețelele tale sociale. Deci, în loc să mergi independent pe rețelele sociale, poți să mergi pe SocialBee și dintr-un loc centralizat să-ți creezi conținut care să fie apoi postat în următoarele săptămâni sau chiar și luni astfel reușind să economisim o grămadă de timp pentru clienții noștri”, spune la Profit.ro TV Ovidiu Negrean, CEO SocialBee.
Platforma se adresează în principal companiilor mici și mijlocii, 60% dintre clienți fiind din SUA, 20% din țările vorbitoare de limba engleză, precum Canada, Marea Britanie, Australia și restul din alte țări, inclusiv din România.
CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT LIVE Rada Pantea, fondatoarea editurii Solisi: Cărțile de cunoaștere de sine ocupă un loc tot mai în față pe rafturi. E o mare nevoie de a înțelege ce facem pe pământul ăsta„Principala categorie sunt companiile mici și mijlocii, nu ne adresăm către zona enterprise, deși avem clienți și de acolo și ONG-uri. Companiile mici și mijlocii sunt cele care folosesc cel mai mult soluția noastră ca să-și economisească timp.
Știm că le e foarte greu să se lupte cu competitorii lor din piață mai ales cu cei mai mari, așa că o soluție ca a noastră, care le economisește timp, îi ajută foarte mult.
Pe lângă categoria asta de clienți, avem și partea de agenții de social media, care lucrează la rândul lor pentru a ajuta companiile mici să fie promovate și avem și acești soloprenori care încearcă de mult ori să-și monetizeze cunoștințele”, spune acesta.
CITEȘTE ȘI PROFIT LIVE Ciprian Cazacu, co-fondator easySales Global: Vrem să mergem către marile piețe de comerț, precum SUA, China, India, Brazilia, însă nivelul de investiții e foarte mare. Aveam programat să luăm o finanțareSocialBee furnizează instrumente și servicii de gestionare a rețelelor sociale pentru a ajuta companiile să-și gestioneze eficient prezența în rețelele sociale prin automatizare și AI. Portofoliul SocialBee include propria platformă SaaS și serviciul de gestionat prezența în social media ConciergeBee. Produsele companiei sunt concepute pentru a sprijini companiile să-și extindă cât mai eficient prezența digitală
„Practic, după ce intri în platformă și îți conectezi toate rețelele sociale pe care vrei să postezi, îți recomandăm bazat pe profilul tău pe ce rețele să postezi pentru că nu toate rețelele sunt relevante pentru toată lumea, te ajutăm folosind inteligența artificială să-ți generezi un program de postări, îți zicem din ce tipuri de categorii ar trebui să postezi, cât de des, pe ce rețele, la ce ore și chiar te ajutăm să-ți generezi aceste prime postări.
Am integrat AI ca să te ajutăm să generezi postări atât pe partea de text, cât și pe partea de imagine și apoi recomandăm să intri să customizezi acele postări să fie sub vocea ta, ce ți-ai dorit tu și după aceea se setează când să fie postate. Platforma noastră se asigură că apoi postările să fie postate pe diversele tale rețele la orele stabilite de tine”, precizează Ovidiu Negrean.
CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT LIVE Vlad Marincaș, co-fondator Aqurate: Vrem să ridicăm o rundă de 2 milioane de euro să intrăm în piețele din Vest. Suntem într-o poziție bunăRecent, WebPros, ecosistem web furnizor de servicii de transformare digitală pentru companii, a preluat SocialBee, cu sediul în Cluj-Napoca.
„De când am început, aveam în gând ca la un moment dat să avem un potențial exit. Asta este și arca unui startup și am construit firma ca atare. Și începând cu anul acesta am zis să vedem dacă e interes pe piață. Am început un proces destul de bine definit de a ne găsi un potențial cumpărător. Cu cei de la WebPros am rezonat cel mai bine și am simțit că în continuare putem să creștem ca și companie.
Sunt o companie globală mare care se adresează pieței căreia ne adresăm și noi și am văzut multiple modalități în care putem să ne integrăm în ecosistemul lor și să ne ajute să creștem, dar, în același timp, să putem și noi să ne punem un pic amprenta. Până acum, experiența e una pozitivă. Avem o grămadă de învățat. Ei au și resurse mai mari decât noi, dar și o audiență mai mare.
Ăsta e principalul obiectiv al nostru - să ne integrăm în platformele lor pentru că sunt folosite de milioane de clienți în jurul lumii și atunci, încercăm prin platformele respective să ajungem la acei clienți ca să creștem în continuare SocialBee atât standalone, cât și în cadrul ecosistemului”, spune acesta.