Startup-ul CycleUp, pornit în cadrul Climathon Timișoara, dezvoltă o platformă de matching B2B, care își propune să contribuie la reducerea deșeurilor produse în România.
Climathon Timișoara este un program național implementat cu Institutul European de Inovare și Tehnologie (EIT), gândit pentru a încuraja comunitățile locale să abordeze inovativ problema schimbărilor climatice în orașe.
„Vrem să fim un marketplace pentru produsele secundare obținute în general din industria alimentară, precum zaț de cafea, resturi din fructe sau drojdie din pâine. Practic, producătorii listează pe platformă produsele secundare pe care le obțin și alți producători pot vedea lista lor și pot achiziționa acele produse secundare pentru o obține un produs nou”, spune, la emisiunea PROFIT LIVE de la PROFIT NEWS TV, Vladimir Ticiu, co-fondator CycleUp.
Planurile de monetizare au în vedere comisionarea cu 1-2% din valoarea fiecărei tranzacții.
„Suntem în stadiul în care validăm ideea, în care vrem să vorbim cu potențiali clienți, să înțelegem momentan care sunt mijloacele de operare atunci când vine vorba de deșeurile produse. Trebuie să vorbim cu câți mai mulți clienți pentru a putea să ne facem o idee mai largă.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Am văzut în piață că foarte multe companii aruncă tot felul de produse secundare, iar dacă li s-ar găsi un cumpărător, acesta s-ar putea folosi de ele și practic să-și reducă astfel cantitatea de deșeuri produsă, să-și scadă costurile cu materiile prime sau cu banii pe care îi plătește atunci când vine vorba de serviciile de colectare deșeuri din fiecare oraș”, mai spune antreprenorul.
CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT LIVE Co-fondator Coniferis Retreat: Avem planuri de scalare pe viitor. După pandemie, lumea nu mai caută așa de mult pensiuni și hoteluriStartup-ul românesc CycleUp a primit 5.000 de euro în urma câștigării concursului Climathon Timișoara, bani care vor fi utilizați pentru dezvoltarea produsului.
„Am câștigat un premiu de 5.000 euro din partea Raiffeisen Bank. Cu banii aceștia o să avem grijă de costurile curente pe care le avem, putem să ne facem un outreach pe social media, astfel încât să putem avem cumva un contact dublu cu producătorii și, de asemenea, putem să ne construim platforma după ce primim tot feedback-ul si avem cumva o idee mai largă asupra nevoilor producătorilor și a posibililor clienți”, precizează Vladimir Ticiu, adăugând că, pe viitor, startup-ul vizează și atragerea unei finanțări pentru extinderea națională.
„Cred că, odată ce o să vrem să ne extindem mai mult și să ieșim din ground zero-ul nostru - regiunea Banat – și să ajungem și în celelalte colțuri ale țării, costurile noastre vor crește și, ulterior, vom avea nevoie și de o finanțare. Dar, deocamdată, până în primul sfert al anului 2025 cred că avem strictul necesar”, completează acesta.