VIDEO PROFIT LIVE Co-fondator FlairMakers: Avem o a doua rundă deschisă, de 500.000 de euro. După UK, vizăm România, Spania, Franța și Grecia

VIDEO PROFIT LIVE Co-fondator FlairMakers: Avem o a doua rundă deschisă, de 500.000 de euro. După UK, vizăm România, Spania, Franța și Grecia
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 aug 2024

Startup-ul FlairMakers, care a creat un marketplace ce conectează business-urile din industria ospitalității cu cei care doresc să lucreze în acest domeniu pentru joburi temporare, este în curs de a atrage o nouă rundă de finanțare.

Proiectul a debutat la începutul anului 2023, iar marketplace-ul a fost lansat oficial în vara acestui an, pe piața din Londra.

„Cea mai mare provocare este legătura dintre cerere și ofertă. Chiar dacă avem un număr foarte mare de freelanceri înscriși în paltformă, de business-uri înscrise, esența, cheia succesului constă în a potrivi cele două părți, în a ne asigura că acele skill-uri care se caută pe piața noi le și recrutăm.

Urmărește-ne și pe Google News

Unul dintre cele mai importante diferențiatoare pe care le avem este că încasăm un comision de 10% în condițiile în care businessuri similare pe piața din Londra încasează până la 25-30%. Avem un comision la fiecare tranzacție care are loc în acest marketplace. Businessurile plătesc doar atunci când găsesc efectiv talentul potrivit pentru task-ul de care ei au nevoie”, spune, la emisiunea PROFIT LIVE de la PROFIT NEWS TV, Raluca Epureanu, co-fondator FlairMakers.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
VIDEO PROFIT LIVE Co-fondator iPsiholog.eu: Pasul următor vizează integrări cu instituții ale statului, cu furnizori de teste psihologice, calendare. O finanțare ne-ar ajuta CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT LIVE Co-fondator iPsiholog.eu: Pasul următor vizează integrări cu instituții ale statului, cu furnizori de teste psihologice, calendare. O finanțare ne-ar ajuta

Ea adaugă că, deși există competiție, nevoia e atât de mare pentru astfel de produse, astfel încât este „spațiu sub soare pentru toată lumea”.

„Competiția din Londra ne-a ajutat să construim un produs de calitate mult mai repede. În plus, după Brexit, acest deficit de forță de muncă s-a acutizat atât de mult încât suntem încă la început de drum având în vedere potențialul a ceea ce înseamnă geek economy de cât de mult talent este nevoie în industria ospitalității.

E un produs cerut de piață. Cererea există și este foarte mare. Ce își doresc freelancerii și noi oferim prin intermediul platformei noastre este în principal flexibilitate, dezvoltare profesională, dar contează și beneficiul salarial”, afirmă aceasta.

Investiția inițială în dezvoltarea proiectului s-a ridicat la 300.000 de euro, startup-ul fiind deja la a doua rundă de finanțare.

„Prima runda de finanțare am încheiat-o în iunie 2023, a fost un friends & family rund și investiția inițiala de 300.000 de dolari, bani care s-au investit efectiv în construirea produsului. Acum, avem o a doua rundă deschisă.

Avem conversații cu angeli investors, dar și o campanie de crowdfunding pe Seedblink, unde targetul e doar de 150.000 de lire. Valoarea întregii runde e de 500.000 de lire. Această a doua rundă ne e necesară și vom împărți banii între marketing, construirea echipei și cotinuarea dezvoltării produsului. Este o rundă de pre-seed”, precizează Raluca Epureanu.

VIDEO PROFIT LIVE Cătălina Rizel, co-fondator Rhythm Touch: Ne propunem să extindem producția. Este esențial pentru noi să evităm oamenii care vor să profite de pe urma noastră CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT LIVE Cătălina Rizel, co-fondator Rhythm Touch: Ne propunem să extindem producția. Este esențial pentru noi să evităm oamenii care vor să profite de pe urma noastră

Startup-ul vizează și extinderea internațională în țări precum România, Spania, Franța și Grecia.

„Produsul oferă pe de-o parte acces la joburi cu prezență fizică, iar pe de altă parte la joburi remote. În ceea ce privește joburile cu prezență fizică, tot ce tine de employment law e un fel de barieră de scalare. Acolo trebuie să mergem piață cu piață.

Începem în Londra, după care scalăm în toată Marea Britanie și de acolo vizăm extinderea în România, Spania, Franța și Grecia. Însă, când vine vorba de joburi la distanță, acolo avem o oportunitate de a ne internaționaliza mult mai repede. Lucrăm la acest capitol”, mai spune antreprenoarea.

viewscnt
Afla mai multe despre
raluca epureanu
flairmakers