Startup-ul orădean iPsiholog.eu, fondat de către Darius Nagy, programator, și Ioana Dumea, psiholog, a creat o platformă care simplică munca administrativă a cabinetelor de psihologie din România.
„Povestea a început în momentul în care provocările legate de gestionarea și completarea actelor cabinetului meu de psihologie au devenit din ce în ce mai mari. Pierdeam extrem de mult timp completând și organizând acte, iar acum mi-am dat seama că acel timp mi-ar fi fost mult mai util de folosit în beneficiul clienților, dar și în beneficiul personal. Folosind aplicația am reușit să salvez 45 de minute dintr-o oră pierdută pentru un singur client completând acte”, spune, la emisiunea PROFIT LIVE de la PROFIT NEWS TV, Ioana Dumea, co-fondator iPsiholog.eu.
Ea adaugă și că domeniul psihologiei este foarte puțin automatizat în momentul de față, singurele platforme folosite fiind pentru ținerea ședințelor de consiliere online.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Modelul de business al aplicației este bazat pe abonamente lunare.
„Deocamdată, suntem în faza inițială, în care dorim să adunăm 25 de utilizatori până la finalul lunii octombrie pentru a ne ajuta să dezvoltăm aplicația în direcția potrivită și a o face cât mai bună pentru a rezolva nevoile psihologilor. Din octombrie încolo dorim să o facem bazată pe abonamente lunare sau anuale și aceste abonamente vor fi împărțite în mai multe categorii în funcție de funcționalitățile pe care le vom implementa.
Vrem ca aplicația să fie un sistem de operare al cabinetelor psihologice din România, nu vrem să rămânem doar la completare și gestionare de documente. Odată ce avem o bază de clienți o să trecem la pasul următor. Mă refer la integrări cu instituții ale statului, cu furnizori de teste psihologice, calendare etc.”, explică Darius Nagy, co-fondator iPsiholog.eu.
Până în prezent, dezvoltarea aplicației a fost finanțată din fondurile proprii ale celor doi fondatori.
„O finanțare ne-ar ajuta să dezvoltăm mai rapid funcționalitățile aplicației și să ajungem la câți mai mulți oameni prin marketing. Dar focusul nostru actual este să validăm ideea de business și că produsul chiar va fi folosit de psihologi, iar aceștia vor fi dispuși și să plătească.
Până la urmă și orice investitor ar avea nevoie de această validare înainte să investească într-un business. Nu spunem nu investitorilor, doar că prioritatea noastră actuală este să strângem clienți și să ne creștem puțin vizibilitatea pentru a valida ideea. La investitori dorim să ajungem prin incubatoare de afaceri”, mai spune Darius Nagy.