VIDEO PROFIT LIVE Oana Pascu, fondator Complice.ro: De acum înainte să privim biroul ca destinație de experiențe sociale. Bonusuri în bani, carduri valorice au impact maxim pe termen scurt. „Ochii care nu se văd se uită".

VIDEO PROFIT LIVE Oana Pascu, fondator Complice.ro: De acum înainte să privim biroul ca destinație de experiențe sociale. Bonusuri în bani, carduri valorice au impact maxim pe termen scurt. „Ochii care nu se văd se uită".
scris 31 mar 2023

Este o tendință și cumva de așteptat ca angajatorii să dorească să-și aducă oamenii la birou, spune, la emisiunea PROFIT LIVE de la PROFIT NEWS TV, Oana Pascu, fondator Complice.ro, magazin online specializat în comercializarea de cadouri ce au la bază experiențe.

„E pe principiul <<ochii care nu se văd se uită>>. Deci e normal să-și dorească ca oamenii să fie într-un spațiu delimitat, ca ei să se poată conecta și cumva să poată internaliza cultura și valorile companiei.

Unii angajatori aleg să facă această schimbare de abordare prin impunere, alții acordă o oarecare flexibilitate, dar sunt și companii care fiind mult mai îndreptate spre retenția de talente, au ales să transforme biroul într-o destinație de experiențe sociale.

Urmărește-ne și pe Google News

Noi chiar ne uitam pe un studiu realizat în 2022 care spunea că angajații se duc la birou pentru că vor să socializeze cu managerii sau vor să comunice, să colaboreze cu colegii. Deci, în mod evident, la birou te duci dacă vrei să interacționezi cu ceilalți”, spune aceasta.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum
VIDEO PROFIT LIVE David Alb, CEO Senneville, producător de prăjituri și patiserie, se extinde puternic și în afara țării: Bunicul și bunica au început acum 30 de ani această afacere CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT LIVE David Alb, CEO Senneville, producător de prăjituri și patiserie, se extinde puternic și în afara țării: Bunicul și bunica au început acum 30 de ani această afacere

Complice.ro a lansat recent un nou produs pentru a ajuta companiile să convingă angajații să se reîntoarcă la birouri.

„Încercăm să ajutăm companiile să le creeze angajaților contexte în care să interacționeze și să relaționeze cu ceilalți. Și avem o selecție de 50 de idei care pot veni în ajutorul companiilor, în funcție de profil, de angajați, de vârsta acestora, sexul lor, preferințe etc”, afirmă ea, adăugând că cererea pentru un astfel de produs e din ce în ce mai mare, companiile fiind tot mai interesate de modalități prin care să aducă angajații înapoi la birou.

„Înainte de pandemie și după toate cererile pentru evenimente erau cât se puteau de mult în afara companiei. Toată lumea dorea să scoată oamenii din birouri și să-i ducă într-un alt decor, unde ei puteau să se conecteze și să comunice altfel. Acum, de la începutul anului cumva se tot vede direcția opusă, de a face cât mai multe lucruri în birou, tocmai pentru a aduce oamenii acolo. Și sunt companii care au ca prioritate acest obiectiv, de a aduce oamenii în birouri cât mai repede și cât mai mulți”, completează aceasta.

Angajatorii care nu au o strategie pe termen lung de a readuce angajații la birou, nu vor avea nici rezultatele scontate.

„De acum înainte, trebuie să privim biroul ca pe o destinație de experiențe sociale ca să ne asigurăm că angajații au de ce să vină la birou, văd valoarea pentru a veni la birou. Dacă le este clar de ce-ul și are valoare pentru ei să meargă la birou, pentru că acolo poate socializa cu ceilalți, ceea ce nu poate face singur de acasă, atunci lucrurile se schimbă”, mai spune Oana Pascu.

VIDEO PROFIT LIVE Oana Artistide, co-fondator Aristide Hotel din insula Syros: Am fost nominalizați ca fiind cel mai bun hotel mic din lume de către National Geographic. Eu preferam poziția de „underdog” CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT LIVE Oana Artistide, co-fondator Aristide Hotel din insula Syros: Am fost nominalizați ca fiind cel mai bun hotel mic din lume de către National Geographic. Eu preferam poziția de „underdog”

Ea afirmă că, în continuare, este o piață a angajatului și bătălia pentru talente este foarte susținută, mai ales pentru anumite job-uri și domenii.

Totodată, companiile sunt și din ce în ce mai interesate în a găsi modalități inedite prin care să-și loializeze angajații.

„Iar aici, experiențele sunt cele care vin cu acest caracter de surpriză și de inedit și care au impact pe termen lung, spre deosebire de orice alt tool financiar. Bonusurile în bani, cardurile valorice, acestea au impact maxim pe termen scurt.

Experiențele sunt cele care atunci când le trăim pe propria piele, ne impactează. În momentul în care apare o emoție între angajat și angajator atunci apare și loialitatea sau atunci se construiește și mai mult partea aceasta de loialitate.

Deci, din perspectiva asta, cred că e un moment foarte bun, poate unul dintre cele mai bune momente de până acum, când companiile se gândesc cum să-și loializeze și să-și rețină talentele”, precizează antreprenoarea.

viewscnt
Afla mai multe despre
oana pascu
complice.ro
angajati birouri